Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mediciniștii din Cluj au demarat fabricarea de dezinfectant pentru spitale

Facultatea de Farmacie Cluj-Napoca prepară în laboratoarele proprii soluții dezinfectante destinate protecției împotriva coronavirusului la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU).

“Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iuliu Hațieganu contribuie la eforturile autorităților de a ține sub control pandemia, folosindu-și toate resursele în beneficiul sănătăţii publice. Colegii din cadrul Facultății de Farmacie prepară la nivelul laboratoarelor proprii soluții dezinfectante.

Acestea sunt puse la dispoziția personalului medical din SCJU, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus. Activitatea continuă și am fi bucuroși dacă putem găsi binevoitori care să ne ajute cu provizii de alcool etilic pentru prepararea soluțiilor”, conform conducerii UMF.

Universitatea va organiza centre de diagnostic a infecției cu noul coronavirus și va pune la dispoziție spații de carantină în hotelurile deținute. În caz de nevoie, studenții care doresc vor putea face voluntariat în spitale.

“Din dorința de a ajuta comunitatea și instituțiile sanitare în această perioadă dificilă, UMF, prin specialiștii săi, cadre medicale și studenți, se alătură și sprijină eforturile medicilor, asistenților medicali și tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății în lupta cu această infecție.

Conducerea UMF a apelat la studenții Facultății de Medicină, care au posibilitatea de a contribui ca voluntari la sprijinirea activităților în cadrul camerelor de gardă, unităților /compartimentelor de primiri urgențe.

Voluntarii trebuie să fie cel puțin în anul IV, specializarea medicină generală, respectiv în anul II, specializarea asistență medicală generală. În același timp, UMF este preocupată de siguranța studenților, motiv pentru care implicarea acestora va fi solicitată doar în situația depășirii capacității structurilor existente de a asigura personal medical angajat”, a anunțat rectorul UMF, Anca Buzoianu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Unicarm Satu Mare și Ardealul Carei ajută sistemul medical cu donații

Articolul următor

Zborurile Wizz de Londra, suspendate pe două aeroporturi din Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share