Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Concernul Universal Alloy a dotat cu ventilatoare două spitale băimărene

Producătorul de componente pentru avioane Universal Alloy Company (UAC) a făcut donații de ventilatoare medicale pentru două unități din Baia Mare.

“Prin intermediul Centrului de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare am reușit să dotăm Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș și Spitalul de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Ruşdea cu câte un aparat de ventilație” a anunțat conducerea UAC.

De asemenea, în parteneriat cu American International School of Transylvania, compania a oferit gratuit activităţi de educaţie nonformală pentru copiii angajaților din sistemul sanitar din județul Maramureş.

“Dorim să extindem ulterior oferta şi spre alte categorii de oameni din prima linie a luptei împotriva coronavirusului, cu sprijinul Corpul European de Solidaritate şi a companiei UAC”.

UAC Europe este controlată de grupul elveţiano-austriac Montana Tech Components, lider mondial al producătorilor de componente din aluminiu pentru industria aeronautică.

Compania locală a anunțat că va investi 250 de milioane de euro la Tăuții Măgherăuș într-un complex de producție, proiectare și mentenanță cu 2.600 de locuri de muncă. UAC Europe are fabrici în Dumbrăvița (Maramureș) și Medieșul Aurit (jud. Satu Mare).

Compania furnizează componente unor producători de aeronave precum Airbus, Boeing, Bombardier şi Premium Aerotech. Principalii jucători la nivel național în acest domeniu sunt Alro Slatina, Alum Tulcea, Universal Alloy, Vimetco Extrusion și Hydro Extrusion.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Electrogrup va primeni cu 4,5 milioane de euro străzile din Câmpia Turzii

Articolul următor

Businessmenii Zalăului fac donații consistente în criză

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share