Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Administrația Bazinală de Ape (ABA) Crișuri asigură ape de calitate și prin voluntari

Cu toate că la nivel național a fost decretată stare de urgență, angajații ABA Crișuri se află în continuare pe baricade, asigurând 24/24 ore veghea hidro-meteorologică, colectarea, validarea și transmiterea datelor de gospodărire a apelor către Sistemul Național.

 

Zilnic, în bazinul hidrografic Crișuri se fac observații și măsurători complexe la 88 de stații hidrometrice, 78 de posturi pluviometrice, 279 foraje, trei derivați și se colectează și interpretează date de la 14 stații meteorologice și 6 lacuri de acumulare. În această perioadă dificilă ar fi de neconceput ca, în cazul unor inundații, instituția să intre în incapacitatea de a desfășura activități de colectare, interpretare și transmitere date”, a declarat Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crişuri.

Voluntari

Pe de altă parte, ABA Crișuri a luat o serie de măsuri preventive astfel încât fluxul de date să nu fie periclitat. În cazul în care, în teritoriu, personalul instituției intră în izolare, carantină sau spitalizare, asigurarea citirilor la miră și transmiterea datelor către Dispeceratul ABA Crișuri se va face prin voluntarii Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență (SVSU), care funcționează pe lângă primării.

Măsurători pe Crișuri FOTO: ABA CRIȘURI

Din cele 88 de stații hidrometrice din bazin, au fost identificate 65 de stații unde, conform scenariului, personalul SVSU intervine și susține colectarea datelor primare.

Instruirea voluntarilor este în proces de desfășurare și se realizează prin personalul stațiilor hidrologice din Oradea, Marghita, Beiuș, Stâna de Vale (jud. Bihor), Ineu, Moneasa (jud. Arad) și Brad (jud. Hunedoara).

În Dispeceratul ABA Crișuri, pe langă colectarea și transmiterea datelor către Sistemul Național, zilnic se transmit telegrame către Administrațiile de Apă din Gyula și Debrecen, Ungaria. În cazul în care, pe fondul contaminării cu COVID-19, s-ar închide sediul central unde funcționează Dispeceratul, instituția a identificat și pregătit din punct de vedere logistic un dispecerat la o altă locație, mai exact la Priza de Apă Oradea.

O parte din personalul ABA Crișuri a fost de așa manieră instruit încât, în cazul în care se răspândește infectarea cu COVID-19 în rândul colegilor, să poată prelua sarcinile și responsabilități le aferente activităților de hidrologie și dispecerat, pentru a asigura continuitatea activităților. În prezent, cu respectarea măsurilor de prevenție, personalul din cadrul stațiilor hidrologice își desfășoară activitățile conform programului de colectare-transmitere date fără nici o abatere”, a precizat Anca Mihociu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Unifarm: 12 avioane cargo și cel puțin 6 transporturi terestre cu PPE urmează să vină în România până la jumătatea lunii mai

Articolul următor

Ministrul Agriculturii: avem pregătite textele pentru rechiziţii şi pentru suspendarea exportului de cereale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share