Bihor Mediu POZITIV TB Sanatate Slider Ultimele stiri Voluntariat

Administrația Bazinală de Ape (ABA) Crișuri asigură ape de calitate și prin voluntari

administrația bazinală de ape (aba) crișuri asigură ape de calitate și prin voluntari - Aba 5 960x1280 - Administrația Bazinală de Ape (ABA) Crișuri asigură ape de calitate și prin voluntari

Cu toate că la nivel național a fost decretată stare de urgență, angajații ABA Crișuri se află în continuare pe baricade, asigurând 24/24 ore veghea hidro-meteorologică, colectarea, validarea și transmiterea datelor de gospodărire a apelor către Sistemul Național.

 

Zilnic, în bazinul hidrografic Crișuri se fac observații și măsurători complexe la 88 de stații hidrometrice, 78 de posturi pluviometrice, 279 foraje, trei derivați și se colectează și interpretează date de la 14 stații meteorologice și 6 lacuri de acumulare. În această perioadă dificilă ar fi de neconceput ca, în cazul unor inundații, instituția să intre în incapacitatea de a desfășura activități de colectare, interpretare și transmitere date”, a declarat Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crişuri.

Voluntari

Pe de altă parte, ABA Crișuri a luat o serie de măsuri preventive astfel încât fluxul de date să nu fie periclitat. În cazul în care, în teritoriu, personalul instituției intră în izolare, carantină sau spitalizare, asigurarea citirilor la miră și transmiterea datelor către Dispeceratul ABA Crișuri se va face prin voluntarii Serviciului de Voluntariat pentru Situații de Urgență (SVSU), care funcționează pe lângă primării.

administrația bazinală de ape (aba) crișuri asigură ape de calitate și prin voluntari - Aba 3 768x1024 - Administrația Bazinală de Ape (ABA) Crișuri asigură ape de calitate și prin voluntari
Măsurători pe Crișuri FOTO: ABA CRIȘURI

Din cele 88 de stații hidrometrice din bazin, au fost identificate 65 de stații unde, conform scenariului, personalul SVSU intervine și susține colectarea datelor primare.

Instruirea voluntarilor este în proces de desfășurare și se realizează prin personalul stațiilor hidrologice din Oradea, Marghita, Beiuș, Stâna de Vale (jud. Bihor), Ineu, Moneasa (jud. Arad) și Brad (jud. Hunedoara).

În Dispeceratul ABA Crișuri, pe langă colectarea și transmiterea datelor către Sistemul Național, zilnic se transmit telegrame către Administrațiile de Apă din Gyula și Debrecen, Ungaria. În cazul în care, pe fondul contaminării cu COVID-19, s-ar închide sediul central unde funcționează Dispeceratul, instituția a identificat și pregătit din punct de vedere logistic un dispecerat la o altă locație, mai exact la Priza de Apă Oradea.

O parte din personalul ABA Crișuri a fost de așa manieră instruit încât, în cazul în care se răspândește infectarea cu COVID-19 în rândul colegilor, să poată prelua sarcinile și responsabilități le aferente activităților de hidrologie și dispecerat, pentru a asigura continuitatea activităților. În prezent, cu respectarea măsurilor de prevenție, personalul din cadrul stațiilor hidrologice își desfășoară activitățile conform programului de colectare-transmitere date fără nici o abatere”, a precizat Anca Mihociu.

Related posts

Producătorii de brânzeturi artizanale din Cluj, cu stand în rețeaua Moldovan

Nora Dumitrescu

Electrocenter Due a finalizat lucrările la depozitul Ursus Breweries

Nora Dumitrescu

Europa a stabilit 10 ținte de atins în domeniul pădurilor până în 2040

Ligia Voro

CEFC intenționează să finanțeze cu 3 miliarde dolari dezvoltarea KMG International (fostul Rompetrol)

Stefana Muresan

Taxiuri hibride, în premieră, pe străzile din Alba Iulia

Papuc Irina

Bolt lansează serviciul de plată în numerar!

Ligia Voro

Zece tablete donate de Federația Patronilor Bihor copiilor defavorizați

Traian Dan

Ștefan-Mihai Liviu, șeful APIA Sibiu: „Îi asigurăm pe toți fermierii că toate cererile vor fi actualizate și închise la timp”

Ion Surdu

Bosch, desemnat ca primă opțiune pentru inginerii din Cluj

Nora Dumitrescu

Îmbuteliatorul de apă minerală Apemin Zizin construieşte o nouă fabrică la Braşov

redactia

3,85 milioane euro, finantari pentru microintreprinderi prin ADR Vest

Stefana Muresan

ROMGAZ își desfășoară activitatea în condiții normale, în ciuda pandemiei

Ligia Voro

Patronul Multicom, Gavril Iepure, vres să ridice un complex rezidențial-comercial în Zalău

redactia

Lidl va deschide un nou magazin în Sibiu. Proiectul prevede prelungirea și amenajarea unei străzi de-a lungul râului Cibin

Papuc Irina

Braşov: Horaţiu Ţepeş (Bilka Steel) vrea să cumpere fosta platformă Rulmentul

Stefana Muresan

UBB a depășit pragul anului 2016 la înscrierile pentru admiterea la facultate

Stefana Muresan

Nu mai avem o țară low-cost și alte concluzii la forumul franco-român

Ligia Voro

CNAIR va concesiona spațiile de servicii de pe A1 Sibiu-Deva. Stații de încărcare pentru vehicule electrice și alte facilități

Papuc Irina

Începe EXPO PLAST 2019, evenimentul numărul 1 în industria prelucrării materialelor plastice!

Ionel Albu

Colectarea selectivă a deșeurilor se extinde în tot Brașovul

Papuc Irina

“Oamenii de la Star Transmission: Marius “Macku” Crîsnic – IT Operations Specialist”

redactia

Romsilva a demarat a doua campanie de împăduriri din acest an

redactia

Sibiu Quality Days 2019, a 10-a ediție

Nicolae Pop

Contracte de finanțare pentru alte 11 microîntreprinderi, prin POR, semnate la ADR Vest

Stefana Muresan

Leave a Comment