Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Unifarm: 12 avioane cargo și cel puțin 6 transporturi terestre cu PPE urmează să vină în România până la jumătatea lunii mai

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut astăzi declarații pentru presă, aflându-se în vizită la Unifarm. Oficialul spune că spitalele de prima linie și cele de suport dispun de echipamente de protecție. Adrian Ionel, director general Unifarm SA, afirmă că echipamente de protecție pentru lucrătorii medicali urmează să mai vină în România până la mijlocul lunii mai. 

„În acest moment am distribuit în spitalele de prima linie, de boli infecțioase, de pneumologie, precum și cele de suport, cantități importante de materiale sanitare și de medicamente. Pentru spitalele județene, de asemenea, sunt cantități suficiente”, a spus Nelu Tătaru.

„Ceea ce am distribuit în acest moment ajunge pentru cel puțin două luni și jumătate pentru spitalele de prima linie și cele de suport. Mărfurile vin continuu către depozitele noastre și pleacă de aici tot în mod continuu către spitale. Au venit foarte multe măști FFP2, combinezoane, mănuși, botoșei, halate, tot ce spitalele au solicitat. Mai așteptăm 12 rute aeriene și cel puțin 6 transporturi terestre cu echipamente de protecție ce urmează să vină până la jumătatea lunii mai. Am achiziționat inclusiv trei spitale  modulare de campanie, spitale care au rolul de a separa fluxurile de bolnavi de fluxurile normale, spitalicești. Ce pot să vă spun în acest moment este că încercăm să facem distribuția câtre spitale cât de repede se poate, nu există pauză”.

Amintim că un avion Antonov 124-100, cea mai mare aeronavă de tip cargo din lume, a aterizat, marți, pe Aeroportul Henri Coandă, cu o cantitate impresionantă de echipamente medicale din China, achiziționate de Unifarm. Pe 14 aprilie un alt Antonov AN 124 va ateriza la Bucureşti din Zhengzhou, China. Pe 15 aprilie va ateriza la București un Boeing 747 Silkway West Airlines, informează Mediafax.

Foto: Bucharest Airports

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oriflame echipează împotriva coronavirusului spitale din Alba și Sălaj

Articolul următor

Administrația Bazinală de Ape (ABA) Crișuri asigură ape de calitate și prin voluntari

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share