Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Agriculturii: avem pregătite textele pentru rechiziţii şi pentru suspendarea exportului de cereale

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că este de acord cu interzicerea exporturilor de grâu, dacă se impune această măsură în contextul crizei cauzate de coronavirus.

„În luna martie s-a exportat 700.000 de tone. Procedura de eliberare a avizului fito-sanitar era una pe genunchi, în 24 de ore. Am refăcut toată procedura prin Ordin de Ministru şi am făcut, bineînţeles, şi apel la traderi şi la marii fermieri să înceteze cu această activitate”, a declarat Adrian Oroș, în debutul şedinţei de Guvern, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că sunt pregătite textele „şi pentru rechiziţii şi pentru suspendare”, după ce premierul a subliniat că este necesară formularea unei solicitări privind adoptarea acestor măsuri.

„Să îmi şi formulaţi o solicitare privind adoptarea unei măsuri. Dacă va fi necesar, eu sunt hotărât inclusiv să interzicem exporturile şi dacă va fi necesar să facem rechiziţii. Noi trebuie să asigurăm cantităţile necesare până la viitoarea recoltă pentru a asigura necesarul de grâu pentru consumul intern”, a menţionat Ludovic Orban.

„Domnul Ministru al Agriculturii, primesc semnal de alarmă privitor la ceea ce se întâmplă pe piaţa cerealelor. Aici v-am spus foarte clar: nu ne putem permite să acceptăm, ca din lăcomie, unii proprietari de cantităţi de cereale să trimită la export să ne lase fără grâu. Aici ar trebui să luăm măsuri foarte clare, mai ales că datele preliminare pe care le-am primit pe luna martie arată că e un adevărat dezmăţ în materie de export de cereale”, a menţionat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Foto: humanite.fr

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Administrația Bazinală de Ape (ABA) Crișuri asigură ape de calitate și prin voluntari

Articolul următor

Răzvan Ionele: „România are șansa să devină lider în EU la producția de echipamente medicale de protecție, dacă industria va obține sprijinul necesar. Este o oportunitate once in a lifetime”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share