Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bittnet Group a atras peste 9 milioane de lei de la 51 de investitori pe Bursa de Valori București

Companie românească de IT Bittnet Group a atras peste 9 milioane de lei de la investitori pe Bursa de Valori din București. Operațiunea s-a desfășurat în lunile martie și aprilie 2020, potrivit profit.ro. În cursul acestor două luni, 11.046.641 de acțiuni au fost oferite și subscrise de către 51 de investitori persoane fizice și juridice, mai scrie sursa citată.

Bittnet a fost fondată în 2007 și de atunci funcționează în sectorul IT din România. Activitatea principală a companiei se concentrează asupra training-ului IT. Compania a fost înființată de frații Mihai și Cristian Logofătu, după 7 ani de livrare de training-uri IT studenților și persoanelor fizice.

Încă de la început compania s-a hotărât să se axeze pe livrarea de training-uri IT și soluții de rețea end-to-end și servicii bazate pe tehnologii de la liderii de pe piață, precum Cisco. De aceea, până la sfârșitul anului 2007, Bittnet a primit Premier Partner Level de la Cisco și a reușit să livreze câteva echipamente hardware și câteva sesiuni de training. Venitul generat a fost aproape de 30.000 de euro. În același an, Bittnet începe să colaboreze pentru training-urile Cisco cu Siemens, Datanet Systems și Romtelecom (în prezent Telekom România). Compania a încheiat anul fiscal cu venituri mai mari de 170.000 euro.

În aprilie 2015, Bittnet a fost listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, astfel a devenit prima companie de IT din România listată la Bursa de Valori București. De la listarea sa în aprilie 2015 până astăzi, Bittnet a reușit să atragă aproximativ 10 milioane de euro prin mecanismele pieței de capital – majorări de capital, emisiuni de obligațiuni, precum și prin distribuirea profiturilor acumulate sub formă de acțiuni gratuite, potrivit profit.ro.

În prezent, Bittnet este un grup de companii axat pe două domenii principale de activitate – tehnologie și educație tehnologică și include următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, Equatorial, Elian Solutions și Academia Credis. Bittnet Group estimează venituri consolidate de 125 de milioane de lei în 2020.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Luna Solai a dat drumul la producția de făinuri de șrot

Articolul următor

Proprietarul SunGarden: "Hotelurile pot deveni acum centre pentru vârstnici"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share