HR/Joburi Salarii Ultimele stiri

Ministrul Muncii: Vreau să transform REVISAL în REFORMA. Începe numărătoarea tuturor angajaților plătiți de stat

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat demararea unui demers de „înrolare” a tuturor angajaților plătiți de stat în Registrul General de Evidență a Salariaților (REVISAL), anunțând în acest sens că va fi nevoie și de modificarea unor legi. Oficialul spune că vrea ca REVISAL să devină Registrul Electronic al Forței de Muncă Angajate (REFORMA) din România.

Violeta Alexandru a scris pe pagina sa de Facebook despre această intenție, menționând câți angajați apar acum în Registrul General de Evidență a Salariaților și subliniind că trebuie incluși toți cei care sunt plătiți de stat. Recent, ministrul declara la Digi24 că încă nu știe câți angajați din sectorul public vor fi afectaţi de somajul tehnic, pentru că nu există o bază de date care să centralizeze toți angajații de la stat.

„De astăzi încep un demers de înrolare a TUTUROR angajaților plătiți/angajați de statul român (direct sau sub forma patronatului) în REVISAL. Am comunicat Inspecției Muncii decizia mea de a începe acest proiect ambițios, pe care o să îl urmăresc, etapă cu etapă”, a anunțat ministrul.

Violeta Alexandru a spus că „acum în REVISAL sunt 1,4 milioane de angajați contractuali (prin contract de muncă) la entități ”de stat”. “De stat”= instituții publice sau entități private controlate de stat. Revisal/Reges + ANFP + militarizate, ar da 1.700.000. La Ministerul Finanțelor este o situație foarte utilă: Posturi ocupate în sectorul bugetar (acolo sunt 1.200.000). Toate aceste date sunt utile dar trebuie să avem o singură sursă, interogabilă și actualizată constant cu toate informațiile necesare care să ne dea imaginea totală a celor care muncesc”, a adăugat Violeta Alexandru.

„Conform ultimului raport de guvernanță corporativă, legislație parțial anulată de Partidul Salvați Deținuții (ca să pierdem urma acestor entități) Administrația centrală e proprietara a 225 de întreprinderi care însumează 180.000 de angajați iar administrația locală e proprietara a 1.250 de întreprinderi care însumează 100.000 de angajați. Acestora li se adaugă peste 135.000 de funcționari publici și circa 9.000 de demnitari (7.000 sunt doar primarii și viceprimarii celor aproape 3300 de localități)”, a completat Alexandru.

Potrivit ministrului, „în REVISAL/REGES nu se regăsesc structurile ”militare”, MAI (despre care nu spunem, totuși, că e structură militară), MAPN, STS, SPP și serviciile secrete. Nici persoanele angajate prin contract de management prin și mandat de reprezentare și, personal, nu văd de ce nu ar fi”.

„Ca să ajung acolo unde mi-am propus, anume ca REVISAL/REGES să devină Registrul Electronic al Forței de Muncă Angajate (REFORMA) din România și care să cuprindă și sistemul privat dar și pe cei plătiți, într-o formă sau alta, din bani publici nu va fi ușor. Sunt legi de schimbat. Mai este și o schimbare de mentalitate. România nu știe, cu certitudine, cine e angajat și mai ales câte persoane plătim din bani publici. Trebuie muncit și pus la punct un unic punct – sursă pentru toate date despre forța de muncă din România. M-am decis să mă apuc de treabă. Și aici. Toți angajații din România, toți funcționarii, toți demnitarii, toți cei cu contracte de management, toți cei cu mandate de reprezentare indiferent de unde, de cine și cum sunt plătiți o să fie în această evidență. Și în baza de date facem o bifă: fonduri publice. Ca să știm cine e plătit din banul public. Cele 4,5 milioane de angajați din privat merită să știe asta. Începem!”, a conchis ministrul Muncii.

Related posts

Peste 150 de milioane de euro, bugetul de investiții al Oradiei în 2020

Traian Dan

Clujenii de la Kadra, afaceri de 35 mil. lei din tehnologii pentru uşile din malluri, spitale sau hoteluri

Stefana Muresan

Olandezii de la Damen angajează oameni din toate categoriile profesionale pentru şantierul din Mangalia. Vor să ajungă la 3.000 de angajaţi

redactia

CEE Property Forum – 5th time in Vienna & a panel dedicated to Romania

Ionut Oprea

Cu aplicația WashMe nu pierzi timp la spălătoriile auto

Ligia Voro

Cluj Innovation Park și-a scos la închiriat atelierele

Nora Dumitrescu

Alfredo Seafood: Piața locală de pește crește cu circa 10% în 2018

Stefana Muresan

Trei fabrici de peste 100 mil. euro cu același manager de proiect: CBRE

Ligia Voro

Ministrul Culturii: E foarte bine că portul românesc inspiră designeri; ar fi și mai bine dacă ei ar recunoaște acest lucru

Stefana Muresan

GPeC SUMMIT își anunță startul

Ligia Voro

Piața de capital din România, creștere de 4,63% în aprilie

Ligia Voro

Tarom cumpără cinci aeronave Boeing 737 MAX 8

Stefana Muresan

Specialiștii în IT s-au întâlnit la Cluj-Napoca în cadrul unui eveniment organizat de BRINEL

Stefana Muresan

Ştefan-Radu Oprea: România are ca obiectiv depăşirea cifrei de 1 miliard de euro la exporturile către China

redactia

Sală polivalentă la Blaj, investiţie de 2 milioane de euro

Stefana Muresan

Autobuze electrice cu încărcare wireless, în Cluj-Napoca

Stefana Muresan

FOTO: Peste 100 proiecte din Regiunea Centru vor beneficia de fonduri europene REGIO

Ligia Voro

Sibiu: Peste 14 milioane de lei, fonduri europene, pentru dezvoltarea stațiunii balneoclimaterice Bazna

redactia

Familia Bîcu din Alba, afaceri de 5 mil. euro cu brandul de lactate De la Ferma

redactia

Șapte oraşe din Europa vor învăţa de la Alba Iulia cum și-a construit strategia de brand

redactia

Solina România a cerut certificat de urbanism pentru reconstrucția fabricii pe vechiul amplasament

Stefana Muresan

Renault, parteneriat cu învățământul clujean

Stefana Muresan

Grupul Zentiva achiziționează operațiunile Alvogen din Europa Centrală și de Est

Papuc Irina

Concurență tot mai mare pentru un loc de master la UBB

Stefana Muresan

Leave a Comment