HR/Joburi Salarii Ultimele stiri

Ministrul Muncii: Vreau să transform REVISAL în REFORMA. Începe numărătoarea tuturor angajaților plătiți de stat

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat demararea unui demers de „înrolare” a tuturor angajaților plătiți de stat în Registrul General de Evidență a Salariaților (REVISAL), anunțând în acest sens că va fi nevoie și de modificarea unor legi. Oficialul spune că vrea ca REVISAL să devină Registrul Electronic al Forței de Muncă Angajate (REFORMA) din România.

Violeta Alexandru a scris pe pagina sa de Facebook despre această intenție, menționând câți angajați apar acum în Registrul General de Evidență a Salariaților și subliniind că trebuie incluși toți cei care sunt plătiți de stat. Recent, ministrul declara la Digi24 că încă nu știe câți angajați din sectorul public vor fi afectaţi de somajul tehnic, pentru că nu există o bază de date care să centralizeze toți angajații de la stat.

„De astăzi încep un demers de înrolare a TUTUROR angajaților plătiți/angajați de statul român (direct sau sub forma patronatului) în REVISAL. Am comunicat Inspecției Muncii decizia mea de a începe acest proiect ambițios, pe care o să îl urmăresc, etapă cu etapă”, a anunțat ministrul.

Violeta Alexandru a spus că „acum în REVISAL sunt 1,4 milioane de angajați contractuali (prin contract de muncă) la entități ”de stat”. “De stat”= instituții publice sau entități private controlate de stat. Revisal/Reges + ANFP + militarizate, ar da 1.700.000. La Ministerul Finanțelor este o situație foarte utilă: Posturi ocupate în sectorul bugetar (acolo sunt 1.200.000). Toate aceste date sunt utile dar trebuie să avem o singură sursă, interogabilă și actualizată constant cu toate informațiile necesare care să ne dea imaginea totală a celor care muncesc”, a adăugat Violeta Alexandru.

„Conform ultimului raport de guvernanță corporativă, legislație parțial anulată de Partidul Salvați Deținuții (ca să pierdem urma acestor entități) Administrația centrală e proprietara a 225 de întreprinderi care însumează 180.000 de angajați iar administrația locală e proprietara a 1.250 de întreprinderi care însumează 100.000 de angajați. Acestora li se adaugă peste 135.000 de funcționari publici și circa 9.000 de demnitari (7.000 sunt doar primarii și viceprimarii celor aproape 3300 de localități)”, a completat Alexandru.

Potrivit ministrului, „în REVISAL/REGES nu se regăsesc structurile ”militare”, MAI (despre care nu spunem, totuși, că e structură militară), MAPN, STS, SPP și serviciile secrete. Nici persoanele angajate prin contract de management prin și mandat de reprezentare și, personal, nu văd de ce nu ar fi”.

„Ca să ajung acolo unde mi-am propus, anume ca REVISAL/REGES să devină Registrul Electronic al Forței de Muncă Angajate (REFORMA) din România și care să cuprindă și sistemul privat dar și pe cei plătiți, într-o formă sau alta, din bani publici nu va fi ușor. Sunt legi de schimbat. Mai este și o schimbare de mentalitate. România nu știe, cu certitudine, cine e angajat și mai ales câte persoane plătim din bani publici. Trebuie muncit și pus la punct un unic punct – sursă pentru toate date despre forța de muncă din România. M-am decis să mă apuc de treabă. Și aici. Toți angajații din România, toți funcționarii, toți demnitarii, toți cei cu contracte de management, toți cei cu mandate de reprezentare indiferent de unde, de cine și cum sunt plătiți o să fie în această evidență. Și în baza de date facem o bifă: fonduri publice. Ca să știm cine e plătit din banul public. Cele 4,5 milioane de angajați din privat merită să știe asta. Începem!”, a conchis ministrul Muncii.

Related posts

Lasselsberger își primenește liniile de producție de la Cluj

Nora Dumitrescu

Bucharest – skyline transformation 2025: Swissôtel Bucharest – a view from the top of Romania’s hospitality industry

Ionut Oprea

Virgin Hyperloop Unveils West Virginia as the Location for the Hyperloop Certification Center

Ionut Oprea

RALF 2016, forumul marilor fermieri

Ionut Oprea

Șase pentru primul Park & Ride al Clujului

Nora Dumitrescu

Contractul pentru achiziția de 35 de noi troleibuze și autobuze hibrid în Brașov, semnat azi

Ligia Voro

Exonia: Apel către autorităţile române pentru a sprijini pornirea fabricii de ambalaje destinate biocidelor

Papuc Irina

Complexul Energetic Hunedoara cumpără gaze în valoare de 22 de milioane de lei de la Romgaz

Stefana Muresan

Join the largest Event Dedicated to the Romanian Business Services Sector

Ligia Voro

Crișul Shopping Center Oradea și-a deschis porțile pentru cumpărători

Traian Dan

Vinurile spumante de Șimleu au intrat în rețeaua Carrefour

Nora Dumitrescu

Liebrecht & wooD announces Liziera de Lac, the most ambitious residential project in S-E Bucharest, which offers a life in the middle of nature and avant-garde urban facilities | Bucharest – skyline transformation 2025

Ionut Oprea

Investiție de 24 milioane de euro la Vălenii de Munte, în noua fabrică a companiei Maspex, care produce Tymbark și Salatini

Papuc Irina

Sălajul își reabilitează drumurile naționale

Nora Dumitrescu

Subsidiara locală grupului internațional El Grupo Número 1, noul chiriaș al P3 Bucharest A1

Ionut Oprea

Județul Sibiu, exemplu de bună practică pentru viitoarea capitală culturală europeană 2021

Papuc Irina

Cel mai bun moment al BVB. România – promovată la statutul de piață emergentă

Ligia Voro

Businessmenii din Maramureș vor să schimbe legislația privind telemunca

Nora Dumitrescu

Trei noi parteneri la Deloitte România 

Ligia Voro

Furnizorul german de software și servicii IT SAP, noi angajări în Timișoara

redactia

VIVO! în România

Transilvania Business

Cluj-Napoca, buget de 257 milioane de euro. Care sunt prioritățile municipalității în 2018

Stefana Muresan

Electrogrup va construi o rețea 5G în Finlanda

Nora Dumitrescu

Complexul sportiv de la Pădurea Neagră va fi reabilitat după 20 de ani

Traian Dan

Leave a Comment