Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțare de 1,8 milioane de euro pentru viitorii fermieri ai Transilvaniei

Veterinary on a farm performing a physical examination in a cow

Liceul tehnologic Ioan Ossian din Șimleu Silvaniei va fi primenit cu 1,8 milioane de euro în urma unui proiect pe fonduri europene.

“Am semnat cel de-al șaptelea proiect european din această sesiune, modernizarea și dotarea căminului de elevi de la Liceul Ioan Ossian. Valoarea proiectului este de 8,5 milioane de lei din care contribuția orașului, 180.340 de lei. Mă bucur că încă o investiție de 1,8 milioane de euro se va concretiza în orașul nostru” a anunțat primarul Septimiu Țurcaș.

Reabilitarea și dotarea căminului de elevi cuprinde o suprafață desfășurată de 3.368 mp (54 de camere de cazare cu 2 locuri pentru elevi, 2 camere individuale de cazare pentru elevi cu dizabilități, spații anexe). Toate vor fi înzestrate cu mobilier, electrocasnice și alte dotări necesare.

Cel mai ambițios proiect al orașului este însă cel de reabilitare a Cetății Bathory, obiectivul turistic numărul unu al localității. “Așteptăm în același timp finalizarea procesului cu Ministerul Dezvoltării pentru finanțarea Cetății Bathory. În prima etapă am avut câștig de cauză la Curtea de Apel Cluj”, a informat edilul șimleuan.

Liceul din Șimleu Silvaniei a luat ființă în 1902, ca Școala Inferioară de Agricultură, prima de acest fel din Transilvania. În cei 113 ani de activitate, instituția a asigurat agriculturii și altor ramuri ale economiei cadre bine pregătite profesional pentru Sălaj și pentru alte județe ale țării.

După reforma învățământului (1948), în oraș au luat ființă două Școli Medii Tehnice: Agricolă și Zootehnică, iar Școala Inferioară de Agricultură s-a transformat în Școala Profesională Zootehnică. Până în 1965 a funcționat sub denumirea de Centru Școlar Agricol, ca în 1966 să se înființeze Liceul Agricol.

Aici s-au pregătit generații de specialiști în meseriile zootehnist, horticultor, veterinar, contabilitate, la care s-a adăugat profilul industrie alimentară. În 1975 a primit numele de Liceul Agroindustrial, din 1990 devenind Grupul Școlar Agricol, iar în memoria primului director s-a transformat în Liceul Tehnologic Ioan Ossian.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

GLS și-a majorat cifra de afaceri cu peste 50 de milioane de lei pentru al doilea an consecutiv: creștere de 32% în 2019

Articolul următor

Daniel Buda, vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European și membru al Grupului PPE: "Sectorul lactatelor, îngenuncheat de Coronavirus! Este datoria noastră, a tuturor, să nu îl lăsam să moară!"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share