Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Publicațiile din Ardeal îl somează pe Boc să redeschidă chioșcurile de presă

Mai multe publicații i-au solicitat primarului Clujului, Emil Boc, să oprească înlăturarea chioșcurilor de presă și să găsească soluții împreună cu difuzorii de presă pentru ca această activitate să poată fi desfășurată în condiții optime.

“Solicitarea noastră vine fiindcă locuitorii din mai multe zone se plâng că au rămas fără posibilitatea de a-și cumpăra ziare și reviste din cauză că punctele de difuzare a presei au fost desființate pentru că primăria nu a reînnoit avizele și autorizațiile de funcționare. În Piața L. Blaga, str. Memorandumului, Bd. Eroilor, Bd. N. Titulescu, Piața Gării și str. Dorobanților nu mai există niciun chioșc de ziare.

Aceeași situație o găsim pe str. 21 Decembrie și zona Pieței Mărăști, după ce municipalitatea a demarat lucrările de modernizare a zonei. Aici a mai rămas un singur chioșc, în zona intrării în piața agro-alimentară, însă și acesta urmează să fie ridicat, proprietarul fiind deja notificat în acest sens.

Înțelegem eforturile pe care le depuneți în vederea modernizării orașului, însă considerăm că, odată cu aceste demersuri, chioșcurile de presă nu trebuie desființate, ci găsite soluții pentru a fi reamplasate astfel încât activitatea să poată fi continuată.

În contextul crizei sanitare din România și a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, rețeaua de chioșcuri stradale de presă a rămas singurul mijloc de difuzare a ziarelor și revistelor, după ce punctele specializate din mall-uri și alte spații comerciale și-au încetat activitatea.

Cele 25 de puncte de vânzare a publicațiilor din Cluj-Napoca susțin un domeniu în care își desfășoară activitatea sute de oameni (jurnaliști din presă scrisă, angajați ai tipografiilor, tehnoredactori, vânzătorii de la punctele de difuzare a presei, distribuitori de consumabile).

Sunt persoane care au familii, muncesc cu pasiune, plătesc taxe, consumă, și care, în prezent, își văd amenințate locurile de muncă, urmând a îngroșa rândurile celor peste un milion de șomeri înregistrați după declanșarea stării de urgență.

Ținând cont de aceste aspecte, vă solicităm să faceți demersuri astfel încât miile de consumatori de presă scrisă din municipiu să-și poată cumpăra în continuare ziare și reviste de la punctele stradale de difuzare a presei”.

Demersul este inițiat de mai multe publicații de limba română și maghiară, dar și de Asociația Profesioniștilor de Presă Cluj, organizație profesională care reprezintă 70 de jurnaliști și publiciști.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noua conducere a Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici. „Misiunea noastră este să asigurăm accesul pacienților la medicamente”

Articolul următor

Un soft medical lansat de un grup de tineri timişoreni, XVision, lucrează acum pentru combaterea infectării cu coronavirus.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share