Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

50 de ventilatoare medicale vor fi reparate cu sprijinul industriei auto și al Departamentului pentru Situații de Urgență

La inițiativa Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) și a Parteneriatului Auto Român, industria auto – constructori și furnizori – direcționează fonduri pentru repunerea în funcțiune a 50 de ventilatoare medicale. Scoase din uz, acestea au fost identificate și colectate din diverse unități medicale de către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (IGSU).

Într-un comunicat de presă al asociației se menționează că DSU va coordona întreaga activitate de reparație a celor 50 de aparate medicale, urmând ca acestea să fie redistribuite în unitățile medicale angrenate în lupta cu noul Coronavirus.

În acest proiect sunt implicate companile Delta Invest; Dacia; Ford; Compa; Pirelli; Daimler; Draexlmaier; Bosch; Adient; Continental; Delphi; Infineon; Elba; Martur; Faurecia; Metaplast; Gic Nosag; Ronera Rubber; Aka Automotive; Takosan Automotive; Electroarges; Mde Converting; Piroux; Allio; Alprof.

Industria auto se implică în lupta împotriva Covid în cadrul grupului de lucru Parteneriatul Auto Român.

„Fiecare companie a întreprins acțiuni de responsabilitate socială și solidaritate în comunitățile în care își desfășoară activitatea sau la scară națională, în completarea necesarului logistic și sanitar identificat de către autoritățile naționale. Au pus la dispoziție flote de mașini pentru personalul medical și auxiliar, au donat măști și echipamente sanitare de protecție, au organizat strângere de fonduri și direcționat fonduri către ONG-uri, au creat platforme digitale de educație pentru copii și au venit în sprijinul unor familii aflate în dificultate prin donarea și livrarea hranei la domiciliu”, transmite ACAROM.

În paralel, Parteneriatul Auto Român, prin intermediul ACAROM și în directă corelare cu autoritățile naționale, caută să identifice soluții de creștere a capacităților de producție pentru măști textile, viziere, soluții dezinfectante și piese pentru ventilatoare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Antreprenorii din Maramureș au demarat o campanie pentru medici

Articolul următor

Crama Carastelec își aruncă pe piață noul vin în vremuri de criză

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share