Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 3.000 de pachete cu alimente pentru masa de Paște, donate de Băncile Pentru Alimente

Rețeaua “Băncilor Pentru Alimente din România”, sprijinită de Federația Europeană a Băncilor Alimentare (FEBA) a distribuit peste 3.000 de pachete pascale persoanelor aflate în nevoie sau afectate de COVID-19.

Alimentele neperisabile și produsele de igienă au fost oferite de Lidl România, iar lactatele au fost donate de Albalact, Danone și Covalact.

În luna martie, cele cinci Bănci pentru Alimente (București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea) au distribuit în total 151,7 tone de alimente.

Cu ocazia Sărbătorilor de Paște, Rețeaua Băncilor Pentru Alimente din România a susținut persoanele aflate în dificultate, oferind pachete cu alimente și produse de igienă pentru peste 3.000 de familii, în plus față de alimentele oferite recurent către cele 33.000 de persoane vulnerabile, deservite de Rețea. Pachetele Pascale au conținut diverse combinații de conserve de legume și pate, ulei de floarea-soarelui, făină integrală de grâu, paste, făină de mălai, margarină, zahăr, lapte UHT, biscuiți, produse din ciocolată, ceai de fructe de pădure, săpun lichid sau solid, iaurturi simple, cu fructe sau bomboane.

Campania Pascală din seria #HrănimComunitatea s-a desfășurat în perioada 15-17 aprilie și a fost susținută de Lidl România, care a oferit 33.373 de produse alimentare și de igienă, adică 19 tone/48 de paleți, în valoare de peste 25.000 de Euro. La acestea s-au adăugat 34.823 de iaurturi, adică 11 tone/21 de paleți, provenite de la donatorii noștri săptămânali Albalact, Danone, Covalact, a căror valoare comercială estimată e de 27.000 euro.

Aceste 68.196 de produse au fost distribuite la nivel național de reprezentanții celor cinci Bănci Pentru Alimente în București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea și au ajuns la beneficiarii finali prin voluntarii și reprezentanții celor 28 de ONG-uri partenere și 10 Instituții ale Statului, împreună cu care s-a realizat campania pascală. Datorită situației de forță majoră, au fost direcționate alimente și către instituțiile statului și beneficiarii acestora, chiar dacă, prin statut, Băncile Pentru Alimente susțin asociații și fundații caritabile.

Pachetele au fost destinate, cu precădere, persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din mediul rural, persoanelor afectate direct sau copiilor persoanelor spitalizate cu COVID-19, aflați în centre DGASPC sau în grija altor familii, persoanelor cu dizabilități și organizațiilor care gătesc sau asigură hrana pentru persoanele fără adăpost.

Impactul negativ cauzat de epidemia de coronavirus se resimte, cel mai acut, în rândul categoriilor defavorizate, în centrele comunitare unde sunt găzduiți bătrâni, copii, orfani, persoane cu dizabilități și adulți aflați în risc major de sărăcie, în familiile numeroase sau monoparentale, în familiile în care un părinte a rămas deja fără un loc de muncă sau în casele bătrânilor rămași singuri – toate acestea fiind categorii de beneficiari susținute de Banca Pentru Alimente.

Perioada de criză ne-a forțat să ne extindem mult mai repede în regiuni care erau programate pentru 2021. Cum să nu ajutăm?! Ne-am dat peste cap să asigurăm cât mai multe produse și să putem primi noi beneficiari. În ultimele 2 săptămâni ne-am extins în județe noi: Banca pentru Alimente Oradea a creat parteneriate operaționale în Arad și Constanța, iar cea din Roman în Suceava și Iași, pentru a susține comunitățile cele mai afectate de coronavirus”, a declarat Gabriela Vereș, Președintele Băncii pentru Alimente Oradea.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Video - conferință Shanghai – Oradea – Satu Mare – Arad pe tema Covid - 19

Articolul următor

Doi studenți au creat o hartă a producătorilor locali: Vom rula astfel banii în țară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share