Lideri si afaceri Sanatate Ultimele stiri

Producătorul român de medicamente Antibiotice Iași a înregistrat venituri mai mari în 2019. Exporturile au crescut cu 25%

Vânzările de produse finite pe piețele internaționale ale producătorului român de medicamente Antibiotice SA din Iași au depășit în anul 2019 prima dată vânzările obținute pentru substanța activă Nistatină, pentru care deține poziția de lider în consum pe piața mondială.

Antibiotice SA a publicat recent raportul financiar al companiei pe anul 2019. Astfel, anul trecut valoarea veniturilor din vânzări a fost de 389,7 milioane lei, cu 7% mai mare decât valoarea înregistrată în anul 2018. Totodată, profitul din exploatare a fost în valoare de 40.007.906 lei, mai mare cu 2% în comparație cu valoarea înregistrată în anul 2018.

„Profitul înainte de impozitare este la nivelul valorii înregistrate în anul 2018, fiind rezultatul efortului susținut de gestionare a cheltuielilor, în condițiile în care cheltuiala cu taxa claw-back înregistrată în anul 2019 este de 42.210.924 lei, cu 5.726.085 lei (15%) mai mare decât valoarea înregistrată în anul anterior”, se precizează în raport.

În anul 2019, exporturile au reprezentat 40% din cifra de afaceri a companiei, ajungând la 152,1 milioane lei, cu aproximativ 25% superior nivelului înregistrat în 2018. Această creștere a înregistrat cel mai mare ritm din ultimii 5 ani.

„Este primul an în care vânzările de produse finite pe piețele internaționale au devansat semnificativ vânzările obținute pentru substanța activă Nistatină. Astfel, principalul motor de creștere l-a reprezentat vânzarea de produse finite care, în teritoriile unde Antibiotice are deschise reprezentanțe comerciale, a înregistrat o creștere de peste 65%, comparativ cu cea obținută în 2018, ajungând la valoarea de 44,4 mil. lei”, au transmis reprezentanții companiei.

Compania investește în facilități noi de producție, dotarea laboratoarelor și eficientizarea proceselor de fabricație. Valoarea totală a investițiilor realizate în 2019 este de 65.539.962 lei.

Principalele investiții realizate în 2019 au fost cele în site-uri noi de producție, fiind continuată realizarea unei noi capacități de producție pentru produse topice (unguente, creme, geluri) și supozitoare. Antibiotice SA a început această investiție în anul 2017 și constă în construcția și dotarea corespunzătoare cerințelor EU-GMP (Good Manufacturing Practice) și FDA (Food and Drug Administration) a unei capacități de producție, în valoare totală de cca. 20 milioane de Euro. Potrivit companiei, lucrările decurg conform graficului stabilit, astfel încât în ultima parte a anului 2020 va intra în proces de autorizare.

Investițiile în activitatea de Cercetare-Dezvoltare au fost anul trecut la un procent de 8,18% din valoarea totală a acestora. De asemenea, peste 10% din toate investițiile au fost îndreptate anul trecut în modernizarea site-urilor de fabricație existente, care au constat în achiziționarea de echipamente, instalații, diverse dotări și aparatură de laborator în scopul retehnologizării fluxurilor de fabricație etc.

Antibiotice SA este o societate la care acționarul majoritar este Ministerul Sănătății, cu o deținere de 53,0173% din capitalul subscris și vărsat. Piața reglementată pe care se tranzacționează valorile mobiliare emise de Antibiotice SA este Bursa de Valori București, categoria Premium. Compania este administrată de Ioan Nani.

Related posts

Horinca de Cămârzana – Satu Mare a ajuns la Bruxelles, Berlin și Taiwan

Traian Dan

Romgaz rămâne jucător activ pe piaţa de furnizare în contextul liberalizării pieței

Ligia Voro

Transavia va asigura pentru Spitalul Judeţean Alba aparatura necesară pentru efectuarea testelor Covid-19

Papuc Irina

One Cotroceni Park, premieră pe piața bucureșteană

Ligia Voro

Metode noi de investigație la Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Stefana Muresan

Monor, Romfulda și Lacto Sinelli domină piața lactatelor din Bistrița-Năsăud

Stefana Muresan

1 milion de euro pentru startup-uri din tehnologie, la Cluj

Stefana Muresan

Salariul mediu net în construcţii a crescut cu 43%

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] The Szeckler legacy of the Mureş county

Transilvania Business

Primul sat românesc din America, creat de un director din cadrul Cupru Min Abrud

redactia

APIA verifică fermierii prin teledetecție

Traian Dan

”Mall-uri țărănești”, pe bani europeni, în două comune din Alba

Stefana Muresan

Strict Prest va neutraliza 3 tone de deșeuri din demolări

Nora Dumitrescu

Asistență tehnică de peste 10 mil. lei pentru modernizarea infrastructurii de apă din Valea Jiului, contract câștigat de o firmă clujeană

Stefana Muresan

Romgaz continuă livrările de gaze către Electrocentrale Constanţa

redactia

ECO & SAFE: cuvintele cheie pentru orice participant la Electric Castle 2019

Ligia Voro

Bugetul Ministerului Transporturilor, suplimentat cu 5 milioane de lei pentru lucrări de urgență

Papuc Irina

Heliport la Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Ligia Voro

Urbanism pe internet la Cluj. Dispar ședințele fizice?

Nora Dumitrescu

Experți în administrație publică din Franța și România, la Întâlnirile Europene din Transilvania

Stefana Muresan

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, declarată de utilitate publică

redactia

Zalăul și-a dublat bugetul în patru ani

Nora Dumitrescu

Spații noi, moderne, pentru Start-up-uri în Făgăraș realizate prin fonduri REGIO  

Ligia Voro

TripnHeal: România poate deveni un centru important pentru turismul dentar

Papuc Irina

Leave a Comment