Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Măști la cel mult 3 lei și 400 de tablete pentru copiii săraci din Oradea

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a prezentat luni, 27 aprilie, câteva dintre măsurile luate pentru combaterea pandemiei cu coronavirus. Printre care cele mai importante sunt asigurarea de materiale sanitare pentru personalul medical care se află în linia I, asigurarea de termometre digitale pentru companiile orădene, apoi achiziția celui de-al doilea aparat de testare PCR, care împreună cu primul aparat ridică capacitatea de testare la cca 450 de teste/zi. Acum se are în vedere extinderea testărilor, astfel încât să poată fi testate toate persoanele vulnerabile, cum sunt cele de la căminele de bătrâni, cei care lucrează pentru aceste persoane, precum şi cei care ies din carantină.

Măşti în farmacii, la preţ de cel mult 3 lei

O altă măsură foarte importantă este încheierea unui parteneriat cu Colegiul Farmaciștilor din județul Bihor, în baza căruia prin intermediul farmaciilor din Oradea și a celor din zona metropolitană se pun la dispoziția cetățenilor măşti la prețuri rezonabile.

Prin intermediul unui importator de măști din județul Bihor, începând de marți dimineață, vor fi puse în vânzare în farmacii măști la un preț de cel mult 3 lei/bucată. Nici acesta nu e un preț scăzut, dar este mult mai bun decât prețurile din ultima perioada de 5 – 8 lei/o mască. Aceasta este situația pe care o avem și în care, așa cum se știe, prețurile la materiale sanitare au explodat”, a precizat primarul Ilie Bolojan.

Tablete pentru cca 400 de copii care nu au acces la învățământul online

Legat de desfășurarea școlii în mediul online și de lipsurile constatate, primarul a spus: Am primit o situație de la Inspectoratul Școlar Județean din care rezultă că aproape 400 de copii din Oradea nu pot beneficia de predarea online, întrucât au o situație materială care nu le-a permis părinților să le cumpere tablete sau calculatoare, prin urmare am decis să alocăm o sumă de cca 80.000 de euro școlilor din Oradea pentru ca acestea să achiziționeze tablete și să le pună la dispoziția copiilor în cursul acestei săptămâni, astfel încât de săptămâna viitoare și acești copii să poată beneficia de cursurile online pe care școlile din Oradea le organizează în această perioadă”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Dumitru Blaga: “Este cel mai bun moment pentru produsele românești”

Articolul următor

O asociere din cinci firme va reabilita Baza La Terenuri din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share