Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un miliard de euro de la UE pentru restartul IMM-urilor din România

Anunțul a fost făcut de Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, în cadrul unei video-conferințe organizate joi, 30 aprilie, de către CNIPMMR. La video-conferință au mai participat:

Florin Jianu – președintele CNIPMMR, Sergiu Manea – CEO BCR, Omer Tetik – CEO Banca Transilvania și Sven Marinus – CEO Sodexo.

Marcel Boloș a povestit cum au decurs negocierile cu Comisia Europeană, care, de la 500 de milioane de euro au ajuns la un miliard de euro.

Ministrul a dat și informații despre modul în care vor fi sprijinite IMM-urile cu acești bani: granturi în sumă fixă de 10% din cifra de afaceri; vouchere de consum (o componentă de inspirație americană); reducerea cu 50% a costurilor salariale pentru persoanele aflate în șomaj tehnic pe o anumită perioadă și sprijinirea investițiilor prin ajutoare clasice de stat.

„Noi suntem dispuși și să facem un mixt între cele patru instrumente pentru a sprijini IMM-urile. Este important de reținut că acestea sunt măsuri complementare. Celelalte măsuri și apeluri de proiecte merg în continuare”, a declarat Marcel Boloș. 

Sergiu Manea, CEO BCR, a precizat că: „Este foarte important ca aceste măsuri să-și producă efectele imediat. Este foarte important ca absorbția fondurilor europene să se facă cât mai eficient”. 

Așteptăm mai multă operativitate. Încă nu avem nici un semn din partea FNGCIMM. Când este vorba despre IMM-uri, pentru noi este ca o religie în BT și de abia așteptăm să dăm drumul la dosare”, a precizat Omer Tetik, CEO BT.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Uzinele Fujikura își reiau activitatea în România

Articolul următor

Traderul de cereale East Grain își face silozuri la Sânpaul

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share