Fonduri Europene Ultimele stiri

Complexul Trei Lacuri va fi modernizat din banii Europei

Municipalitatea din Câmpia Turzii a semnat contractul de finanțare aferent proiectului de amenajare a zonei cultural-recreative Trei Lacuri, de 7 milioane de euro.

Proiectul cu finanțare asigurată din fonduri nerambursabile europene prevede o serie de investiții menite să transforme complexul într-unul dintre cele mai atractive puncte turistice din Transilvania. Acesta constă în amenajarea unui complex cultural – recreativ în partea de sud a municipiului.

Se vor realiza mai multe obiective. Clădirea multifuncțională va fi formată din patru corpuri: cel principal, cu destinația muzeu și săli multifuncționale culturale și expoziționale; spații multifuncționale, inclusiv mediatecă; imobil administrativ, piațetă scufundată, amfiteatru exterior cu scenă; clădire cu expozor natural).

Parcul complexului va fi amenajat cu spații verzi pe 102.586 mp, teren polisportiv cu tribune, două puncte de observație, loc de joacă pentru copii, pump track, pontoane de promenadă, ponton plutitor, debarcader, pod scufundat, alei pietonale, piste pentru biciclete, sistem de iluminat, supraveghere video, zonă de relaxare și plajă. Va exista și o clădire pentru controlul accesului și paza obiectivului.

La parc se va realiza dublarea cu gard viu a întregului amplasament, se vor amplasa porți de acces auto și pietonale, mobilier urban compus din bănci de șezut cu coșuri de gunoi. Se va amenaja un punct gospodăresc în partea de nord a clădirii multifuncționale, doua zone de parcări pentru biciclete, una la intrarea pe amplasament și cealaltă în zona clădirii multifuncționale.

Sistemul de iluminat se va realiza de-a lungul profilelor de drum în jurul punctelor de interes. Proiectul prevede reabilitarea drumului de acces către complexul de agrement, prin amenajarea de rigole și asfaltarea părții carosabile.

„O dată cu demararea acestui proiect edilitar unic pentru Câmpia Turzii, de regenare urbană, vom pune bazele dezvoltării turismului sportiv și de agrement în oraș. Prin rulajul fluxului de bani vom asigura o continuitate financiară pentru sectorul economic, inclusiv în perioada de contracție economică, care se preconizează pentru viitorul imediat următor”, a precizat primarul Dorin Lojigan.

După semnarea contractului de finanțare, administrația locală va demara procedurile premergătoare licitațiilor de achiziții și lucrări, astfel încât rulajul resurselor economice să demareze cât mai urgent, spre a fi un imbold economic pentru sectorul privat.

Related posts

Oferta investiţională a României, promovată în Japonia

Ligia Voro

Mii de timișeni vor avea o legătură mai bună cu Timișoara

Ligia Voro

Primul Hackathon Colliers aduce inteligența artificială în piața imobiliară locală

Papuc Irina

RAAL Bistriţa caută 125 de oameni pentru fabrica de sisteme de răcire

Stefana Muresan

PRIA Fire Safety in Buildings, joi – 28 mai, LIVE, începând cu 11: 30

Papuc Irina

Cel mai mare magazin Mömax din România a fost deschis la Oradea

Traian Dan

Prezenta clujeana la Targul International de Turism de la Berlin – un succes incontestabil

Stefana Muresan

IAR Braşov, profit net de 11 milioane lei, la sfârşitul anului 2017

Stefana Muresan

Transilvania Broker de Asigurare, aproape de listare

Stefana Muresan

Redeschiderea centrelor comerciale de mari dimensiuni: În prima săptămână, orașele regionale câștigă teren în fața Bucureștiului

Papuc Irina

WIZZ AIR DĂ STARTUL CELEI MAI MARI CREȘTERI OPERAȚIONALE

Stefana Muresan

Italienii conectează autostrada A10 de A1

Nora Dumitrescu

Asigurarea cu medicamente în România: există sau nu motiv de panică și de ce au dispărut 2.000 de preparate ieftine

Papuc Irina

Timișoara: Record de vizitatori la ”cel mai parfumat” festival din țară

Stefana Muresan

Ariston a lansat noua gamă de boilere electrice Lydos

Ligia Voro

Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO 2020

Transilvania Business

Businessmenii din Baia Mare: vrem mai multe curse internaționale pe aeroport

Nora Dumitrescu

Agra’s Alba: Vom dezvolta cu 2 milioane de euro un spaţiu de producţie pentru preparate ready meal

redactia

Antibiotice Iași a câștigat licitația organizată de Comisia Europeană pentru unul dintre cele mai utilizate antibiotice în tratamentul pentru COVID-19

Papuc Irina

Ardealul Carei, cel mai mare pro­ducător de ulei vegetal cu ac­ţio­nariat românesc, vânzări de 30 mil euro la export

Stefana Muresan

Cinci măsuri solicitate Guvernului din partea IMM-urilor din România

Papuc Irina

Țăranii din Transilvania au centru de desfacere în mijlocul Clujului

Nora Dumitrescu

UPS, cea mai mare companie de expediții aeriene, cu baze operaționale la Cluj Napoca și Timișoara, creștere cu 35% a serviciilor de export

Stefana Muresan

Optim PM desemnata sa livreze primul hotel Autograph Collection din Romania

redactia

1 comment

7 Mai: Sinteza (pozitiva) in constructii - Idei Arhispec 7 May 2020 at 16:50

[…] ! CLUJ: Complexul Trei Lacuri va fi modernizat din banii Europei. Municipalitatea din Campia Turzii a semnat contractul de finantare aferent proiectului de amenajare a zonei cultural-recreative Trei Lacuri, de 7 milioane de euro. Proiectul cu finantare asigurata din fonduri nerambursabile europene prevede o serie de investitii menite sa transforme complexul intr-unul dintre cele mai atractive puncte turistice din Transilvania. Acesta consta in amenajarea unui complex cultural – recreativ in partea de sud a municipiului. Sursa: transilvaniabusiness.ro […]

Reply

Leave a Comment