Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Complexul Trei Lacuri va fi modernizat din banii Europei

Municipalitatea din Câmpia Turzii a semnat contractul de finanțare aferent proiectului de amenajare a zonei cultural-recreative Trei Lacuri, de 7 milioane de euro.

Proiectul cu finanțare asigurată din fonduri nerambursabile europene prevede o serie de investiții menite să transforme complexul într-unul dintre cele mai atractive puncte turistice din Transilvania. Acesta constă în amenajarea unui complex cultural – recreativ în partea de sud a municipiului.

Se vor realiza mai multe obiective. Clădirea multifuncțională va fi formată din patru corpuri: cel principal, cu destinația muzeu și săli multifuncționale culturale și expoziționale; spații multifuncționale, inclusiv mediatecă; imobil administrativ, piațetă scufundată, amfiteatru exterior cu scenă; clădire cu expozor natural).

Parcul complexului va fi amenajat cu spații verzi pe 102.586 mp, teren polisportiv cu tribune, două puncte de observație, loc de joacă pentru copii, pump track, pontoane de promenadă, ponton plutitor, debarcader, pod scufundat, alei pietonale, piste pentru biciclete, sistem de iluminat, supraveghere video, zonă de relaxare și plajă. Va exista și o clădire pentru controlul accesului și paza obiectivului.

La parc se va realiza dublarea cu gard viu a întregului amplasament, se vor amplasa porți de acces auto și pietonale, mobilier urban compus din bănci de șezut cu coșuri de gunoi. Se va amenaja un punct gospodăresc în partea de nord a clădirii multifuncționale, doua zone de parcări pentru biciclete, una la intrarea pe amplasament și cealaltă în zona clădirii multifuncționale.

Sistemul de iluminat se va realiza de-a lungul profilelor de drum în jurul punctelor de interes. Proiectul prevede reabilitarea drumului de acces către complexul de agrement, prin amenajarea de rigole și asfaltarea părții carosabile.

„O dată cu demararea acestui proiect edilitar unic pentru Câmpia Turzii, de regenare urbană, vom pune bazele dezvoltării turismului sportiv și de agrement în oraș. Prin rulajul fluxului de bani vom asigura o continuitate financiară pentru sectorul economic, inclusiv în perioada de contracție economică, care se preconizează pentru viitorul imediat următor”, a precizat primarul Dorin Lojigan.

După semnarea contractului de finanțare, administrația locală va demara procedurile premergătoare licitațiilor de achiziții și lucrări, astfel încât rulajul resurselor economice să demareze cât mai urgent, spre a fi un imbold economic pentru sectorul privat.

Total
40
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitatea de Științe Agricole, primul magazin de cartier la Cluj

Articolul următor

Spălătoria auto self-service, generatoare de venit pasiv pe timp de criză

Citește și:
Citeste mai mult

Vin și Artă naivă în Cetatea Oradea

Asociația pentru Cultura și Civilizația Vinurilor Millésime va organiza cea de-a V-a ediție a Salonului Vinurilor Millésime, în  9…
Ne mândrim cu angajamentul nostru de a reduce costurile de energie și, în același timp, de a fi sustenabili din punct de vedere ecologic, încercând să minimizăm impactul nostru ecologic ca o companie responsabilă.
Citeste mai mult

Delta Engineering va produce curent electric

Constructorul de mașini și utilaje din Tăuții-Măgherăuș a raportat încheierea unui proiect de eficiență energetică. “Ne mândrim cu…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
40
Share