Fonduri Europene Ultimele stiri

Complexul Trei Lacuri va fi modernizat din banii Europei

Municipalitatea din Câmpia Turzii a semnat contractul de finanțare aferent proiectului de amenajare a zonei cultural-recreative Trei Lacuri, de 7 milioane de euro.

Proiectul cu finanțare asigurată din fonduri nerambursabile europene prevede o serie de investiții menite să transforme complexul într-unul dintre cele mai atractive puncte turistice din Transilvania. Acesta constă în amenajarea unui complex cultural – recreativ în partea de sud a municipiului.

Se vor realiza mai multe obiective. Clădirea multifuncțională va fi formată din patru corpuri: cel principal, cu destinația muzeu și săli multifuncționale culturale și expoziționale; spații multifuncționale, inclusiv mediatecă; imobil administrativ, piațetă scufundată, amfiteatru exterior cu scenă; clădire cu expozor natural).

Parcul complexului va fi amenajat cu spații verzi pe 102.586 mp, teren polisportiv cu tribune, două puncte de observație, loc de joacă pentru copii, pump track, pontoane de promenadă, ponton plutitor, debarcader, pod scufundat, alei pietonale, piste pentru biciclete, sistem de iluminat, supraveghere video, zonă de relaxare și plajă. Va exista și o clădire pentru controlul accesului și paza obiectivului.

La parc se va realiza dublarea cu gard viu a întregului amplasament, se vor amplasa porți de acces auto și pietonale, mobilier urban compus din bănci de șezut cu coșuri de gunoi. Se va amenaja un punct gospodăresc în partea de nord a clădirii multifuncționale, doua zone de parcări pentru biciclete, una la intrarea pe amplasament și cealaltă în zona clădirii multifuncționale.

Sistemul de iluminat se va realiza de-a lungul profilelor de drum în jurul punctelor de interes. Proiectul prevede reabilitarea drumului de acces către complexul de agrement, prin amenajarea de rigole și asfaltarea părții carosabile.

„O dată cu demararea acestui proiect edilitar unic pentru Câmpia Turzii, de regenare urbană, vom pune bazele dezvoltării turismului sportiv și de agrement în oraș. Prin rulajul fluxului de bani vom asigura o continuitate financiară pentru sectorul economic, inclusiv în perioada de contracție economică, care se preconizează pentru viitorul imediat următor”, a precizat primarul Dorin Lojigan.

După semnarea contractului de finanțare, administrația locală va demara procedurile premergătoare licitațiilor de achiziții și lucrări, astfel încât rulajul resurselor economice să demareze cât mai urgent, spre a fi un imbold economic pentru sectorul privat.

Related posts

Dedeman a ajuns principalul acționar la Cemacon

Stefana Muresan

Primăria Oradea are noi proiecte, de 300 milioane euro, pentru fonduri europene

redactia

Un nou lanț de farmacii intră pe piața din România. Dr.Max preia o parte din farmaciile Sensiblu

Papuc Irina

Tratamentul pacienţilor cu accident vascular cerebral acut, posibil în 31 de noi spitale

redactia

Spa în pregătire, lângă Hotelul Tempo din Târgu-Mureș

Stefana Muresan

CDR: Peste 1 milion de români apți de muncă nu sunt implicați în niciun fel de activitate economică

redactia

Universitarii clujeni au scos prima producție de cireșe

Nora Dumitrescu

Dezvoltatorul de hale industriale Mara Com Mixt, împrumut de 15 milioane lei pentru cel mai mare complex rezidențial din Timișoara

Stefana Muresan

Turneu de promovare a programului şi platformei Smart Start USA

redactia

USAMV atacă piața supermarketurilor

Stefana Muresan

ABSL Romania announces the 6th edition of the Annual Conference: Romania at the Forefront of Innovation. Entering the Gates of Tomorrow

redactia

Prime brute de 2,71 miliarde de lei subscrise de societățile de asigurare

Ligia Voro

Guvernul a adoptat studiul de fundamentare pentru Autostrada Comarnic-Brașov

Ligia Voro

Fiscul virtual, sfidat de primăriile din Sălaj

Nora Dumitrescu

Sistem GPS în autobuzele din Alba Iulia. Călătorii pot vedea în timp real traseul și succesiunea stațiilor

redactia

UBB, la cel mai mare târg educațional din Sud-Estul Europei

Stefana Muresan

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Vest are o noua conducere

redactia

EMS FLOOR GROUP adapts to „The new normal” all over Europe

Ionut Oprea

Mandatul lui Ştefan Ioniţă, prelungit în fruntea CNAIR

Stefana Muresan

Eximtur: Cererea pentru litoralul românesc, în creştere faţă de anul trecut

Stefana Muresan

Yonder a dotat cu echipament IT o școală din Cluj

Nora Dumitrescu

Corina Creţu: Reiterez disponibilitatea mea şi a serviciilor DG REGIO de a finanţa prin fonduri europene studiul de fezabilitate şi etapizarea construcţiei autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni

redactia

Sute de antreprenori lansați în Ardeal printr-un proiect european

Nora Dumitrescu

eMAG va livra produsele cu automobile 100% electrice

Papuc Irina

1 comment

7 Mai: Sinteza (pozitiva) in constructii - Idei Arhispec 7 May 2020 at 16:50

[…] ! CLUJ: Complexul Trei Lacuri va fi modernizat din banii Europei. Municipalitatea din Campia Turzii a semnat contractul de finantare aferent proiectului de amenajare a zonei cultural-recreative Trei Lacuri, de 7 milioane de euro. Proiectul cu finantare asigurata din fonduri nerambursabile europene prevede o serie de investitii menite sa transforme complexul intr-unul dintre cele mai atractive puncte turistice din Transilvania. Acesta consta in amenajarea unui complex cultural – recreativ in partea de sud a municipiului. Sursa: transilvaniabusiness.ro […]

Reply

Leave a Comment