Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Diferit și Starcom vor moderniza Piața Blaga cu 5 milioane de euro

Din 13 mai au demarat la Cluj-Napoca vor demara lucrările la obiectivul de investiții pentru Piața Lucian Blaga și străzile adiacente.  

Lucrările sunt executate de asocierea Diferit – Starcom Exim, valoarea contractului este de 20,5 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, iar durata de execuție este de șase luni. Acestea vizează creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal în zona urbană, prin reabilitarea și extinderea zonei pietonale din Piața Lucian Blaga.

Proiectul cuprinde și străzile Republicii (primul tronson), Napoca, Petru Maior, Emil Isac, la care se adaugă amenajarea piste de biciclete și este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 4 – sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Obiectivul specific al acesteia este reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

În prima etapă, se vor executa următoarele tipuri de lucrări: înlocuirea rețelei de apă pe str. Emil Isac și modernizarea rețelei electrice pe străzile Republicii (numerele 1-7), Piața Lucian Blaga, Napoca (numerele cu soț), Emil Isac (numerele fără soț), Petru Maior (ambele trotuare).

În perioada lucrărilor, se vor desființa temporar parcările de pe str. Emil Isac, adiacente numerelor fără soț, respectiv standul de taxi din Piața Lucian Blaga, între străzile G. Șincai și P. Maior.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Hanna Instruments vizează internalizarea proceselor în România

Articolul următor

A apărut primul magazin mobil cu produse locale din Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share