CSR Eveniment Ultimele stiri

Tinerii care schimbă lumea se întâlnesc online la Ziua Națională IMPACT între 1-5 iunie

- Afi   Ziua Na  ional   IMPACT 2020 1 960x504 - Tinerii care schimbă lumea se întâlnesc online la Ziua Națională IMPACT între 1-5 iunie

Tinerii, copiii și profesorii din România se întâlnesc în online între 1-5 iunie pentru a sărbători Ziua Națională IMPACT, cel mai mare eveniment dedicat tinerilor de pretutindeni în varianta online. Sesiuni de găsire a soluțiilor, momente de inspirație și workshopuri practice sunt incluse în cele 5 zile ale evenimentului organizat de Fundația Noi Orizonturi împreună cu Lidl România.

„Ziua Națională IMPACT este despre a da glas tinerilor care se implică în comunități și care fac acest lucru an de an prin proiecte, activități de grup și întâlniri. În perioada COVID-19 tinerii din cluburile noastre IMPACT ne-au arătat că se poate să facem bine în comunitate chiar și de acasă”, declară Lidia Bondiuc, managerul rețelei naționale a cluburilor IMPACT unde peste 3000 de tineri construiesc anual proiecte în folosul comunității.

#CampioniiPlanetei, tinerii care au schimbat pandemia

Deși au stat acasă, tinerii, parte din cluburile IMPACT inițiate de Fundația Noi Orizonturi, au început să se implice în comunitățile lor chiar și de acasă. „Peste 5000 de ron au fost strânși de tinerii noștri prin campanii de donații și strângeri de fonduri pentru a fi oferite spitalelor din comunități. Mai mult, tinerii au făcut truse de ajutor pentru propriile familii, au construit viziere pentru medici, și-au plantat propriile răsaduri, s-au ajutat reciproc la teme sau au promovat turismul local”, continuă Lidia.

La nivel național există peste 200 de cluburi de inițiativă comunitară IMPACT organizate în interiorul școlilor, bibliotecilor sau diferitelor instituții. Coordonate de profesori, tinerii din cluburile IMPACT construiesc an de an proiecte în interiorul comunităților aflate în mediul rural sau urban. „#eusuntdeIMPACT pentru că aici am învățat să fiu schimbarea pe care vreau să o văd în lume”, declară unul dintre elevii participanți IMPACT, singurul program românesc preluat la nivel internațional de Word Vision International.

1-5 iunie – Evenimentul unde participă elevii și copiii

Cele 5 zile ale evenimentului Ziua Națională IMPACT includ o serie de sesiuni interactive și practice pentru toți tinerii, dar sunt așteptați și adulții pentru un plus de inspirație:

• 1 iunie se va desfășura live pe pagina de Facebook a Fundației Noi Orizonturi și va reuni „campionii planetei – o parte din tinerii care ne-au demostrat în aceste luni importanța implicării și a solidarității fie că sunt din IMPACT sau elevi din toată țara.”, declară Lidia Bondiuc. Tot în prima zi, elevii vor participa la sesiuni de găsire a soluțiilor pe teme ce țin de educație și sănătate.

• Zilele de 2-5 iunie vor include workshopuri axate pe pasiuni, relații, stare de bine, marketing și îi vor ajuta pe tineri să se descopere, să socializeze și să inspire.

Toate subiectele abordate de tineri fac parte din Agenda 2030 aliniată de Fundația Noi Orizonturi la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă a Planetei. Tinerii sunt încurajați nu doar să participe la sesiuni online, ci să realizeze și o acțiune civică. Aceștia sunt încurajați să facă ziua de 1 iunie mai frumoasă pentru un copil aflat la nevoie în comunitatea lor.

Toate detaliile legate de participare și agenda completă pot fi găsite pe site-ul oficial al Fundației Noi Orizonturi: https://www.noi-orizonturi.ro/tineri/ziua-nationala-impact/

Related posts

Noi destinații de vacanță de pe Aeroportul Internațional Timișoara

redactia

Rombat a plătit 4.666.300 lei ca să devină co-producător de baterii Li Ion și de vehicule electrice

Stefana Muresan

ACI Europe celebrates 25 years

Exemplu de mobilizare: Cum s-au reinventat restaurantele în plină criză, cu ajutorul producătorilor locali

Ion Surdu

Lecții de condus pentru mașini: Continental învață vehiculele să parcheze independent

Stefana Muresan

Rețeaua de mobilă Kiraly se reactivează în Sălaj și Cluj

Nora Dumitrescu

Colaborare în trei pentru atragerea turiștilor străini

Ligia Voro

Piaţa asigurărilor auto obligatorii (RCA) în trimestrul IV 2016

Ligia Voro

Complexul Energetic Hunedoara va furniza servicii de sistem la o putere de 400 de MW până în 2020

Stefana Muresan

Începe programul de instalare a panourilor fotovoltaice. Subvenţie de 20.000 de lei

redactia

Asociația Jidvei – Viitor prin Educație a devenit partener al COSR

Ligia Voro

Ion Țiriac demarează lucrările de construcții pe fosta platformă Lemexim din Brașov

Stefana Muresan

The MIPIM Awards 2017 winners

Ionut Oprea

Totul despre închiderea anului financiar 2019 și noutățile fiscale pentru 2020, la FINANCIAL OUTCOME

Papuc Irina

Continental: Tehnologia AllCharge face mașinile electrice să se potrivească la orice tip de stație de încărcare

Stefana Muresan

Electrogrup se împarte cu șantierele între București și Ardeal

Nora Dumitrescu

Cinci produse lactate, atestate ca „Produs Montan” din Bihor

Traian Dan

Alianța Transilvaniei de Nord: Asociere între Baia Mare, Zalău și Satu Mare

redactia

Michelin, la 40 de ani de existenţă a fabricii de la Zalău: investiţii de 33 milioane de euro și 100 de noi locuri de muncă

Stefana Muresan

Serge Durand a fost numit şef peste operaţiunile Airbus din România

Stefana Muresan

Pandemia COVID-19 impulsionează dezvoltarea comerțului online: Retailerii de Electro-IT și Home&Deco și-ar putea extinde cu peste 50% spațiile logistice

Papuc Irina

Prival va strânge deșeurile din Turda cu autospeciale Ford

Nora Dumitrescu

76 mil. euro pentru românii din diaspora care vor să-şi deschidă o afacere

Stefana Muresan

Rezultatele campaniei Best European Destinations: Sibiul, pe locul 6

Papuc Irina

Leave a Comment