Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au intrat în vigoare noile în taximetrie: pasagerii stau doar în spate

Asociația Taximetriștilor Clujeni (ATC) a anunțat care este noua legislație intrată în vigoare odată cu trecerea de la starea de urgență la cea de alertă, începând cu 15 mai.

Ordinul de ministru prevede că pentru transportul pasagerilor în regim de taxi și alternativ sunt obligatorii mai multe măsuri: acesta se efectuează doar pe locurile din spate; șoferul este dotat cu măști și dezinfectant de tip biocid; se delimitează spațiul dintre șofer și pasageri; igienizarea și dezinfectarea interiorului mașinii este obligatorie în fiecare zi și se vor utiliza cu precădere plățile electronice.

Pasagerii au obligația de a veni la locul de îmbarcare cu mască de protecție și de a purta masca de protecție la urcarea în vehicul și pe toată durata călătoriei. Utilizarea mănușilor de către șofer în cazul mânuirii bagajelor clientului sau interacțiunii cu alte persoane (agenți control) este obligatorie precum și dezinfectarea mâinilor, după îndepărtarea mănușilor într-o pungă special destinată.

“Delimitarea spațiului se poate face și cu o panglică prinsă între tetierele scaunelor față. Orice modificare adusă caracteristicilor constructive, inclusiv cabina, trebuie omologată de către Registrul Auto Român; or, nu avem nicio firmă autorizată RAR care să facă asta”, atrage atenția ATC.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureșul vrea să își facă Asociație de Dezvoltare Comunitară

Articolul următor

Valentin Morar, CEO Wallberg: Nu ne aflăm într-o criză clasică, iar o pauză de două luni de zile nu poate schimba și nici anula relații de durată

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share