Înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ar fi o variantă care ar putea avea succes pentru turismul maramureșean, apreciază reprezentanții administrației județene.
Aceștia s-au întâlnit cu reprezentanții domeniilor transporturi, comerț și hoteluri-restaurante-catering (HoReCa). Discuțiile au vizat luarea măsurilor postpandemie pentru dinamizarea economiei, iar reprezentanții companiilor au concluzionat că se impune o intensificare a activității economice în județ , iar orice amânare va produce efecte și mai grave.
Din partea mediului de afaceri au participat Florin Lazăr – Ferma Zootehnică, Alin Stegeran – Hagero, Rodica Armaș – Atena Lux, Valentin Păcurar – Teuton Nord, Csaba Majoros – Magus, Dan Grumaz – Complex Carpați, Viorel Grețieș – Gaj Com, Cosmin Cozma – Commita, Pop Ioan Nicolae – Pin+Pin.
„Dacă nu se întâmplă ceva cu adevărat real care să vină în sprijinul mediului de afaceri, declarațiile acestea, indiferent de zona politică din care provin, nu vor face decât să ne amăgească”, a spus președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș (CCIM), Florentin Tuș.
Ideea principală desprinsă a fost că e nevoie de mai multă implicare din partea autorităților centrale în susținerea tuturor domeniilor economice, foarte multe dintre acestea fiind afectate pe parcursul celor două luni de stare de urgență.
”Vom insista la cei din București, să ia măsuri de dinamizare a activităților economice, care să fie diferențiate pe județe sau pe zone, dat fiind faptul că sunt regiuni unde nu există multe infectări și putem să repornim mai multe activități, tocmai de aceea consider că este nevoie de o adaptare a situației de alertă pe zone. În domeniul turismului, consider că înființarea unei ADI ar fi o variantă care ar putea avea succes în Maramureș”; a concluzionat președintele CJ, Gabriel Zetea.