Auto Industrie Ultimele stiri

Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM, recunoscuta cu statut de utilitate publică

Guvernul, la propunerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, a adoptat HG-ul privind recunoaşterea Asociației Constructorilor de Automobile din România ca fiind de utilitate publică.

Conform atribuțiilor sale, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri coordonează Comitetul Interministerial pentru Competitivitate, precum și monitorizarea şi evaluarea Strategiei naţionale pentru competitivitate. Astfel, Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, în calitate de autoritate administrativă competentă, a examinat cererea Asociaţiei şi a propus Guvernului României, prin prezentul proiect, recunoaşterea Asociaţiei ca fiind de utilitate publică.

Prin acțiunile pe care le-a derulat, încă de la înființarea sa, Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM s-a dovedit un partener instituțional activ al Ministerului Industriilor, în prezent Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, contribuind semnificativ la strategiile de reindustrializare a României în sectorul auto, în implementarea regulamentelor și legislației cu privire la producția de componente, în procesul de atragere a investițiilor străine (colaborare cu Invest Romania, anterior ARIS), precum și în organizarea de conferințe, workshop-uri, programe comune având ca scop dezvoltarea industriei auto naționale.

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri împreună cu ACAROM organizează participarea companiilor din sectorul auto la târguri de profil internaționale. Astfel, târguri de renume mondial precum Automechanika Frankfurt, Equip Auto Paris sau INTEC/Z Messe Leipzig, sunt manifestări expoziționale cu o prezență obișnuită a ACAROM și firmelor din sectorul auto românesc. În același timp, ACAROM este partener oficial al evenimentelor naționale reprezentative în domeniul auto: Salonului Auto & Accesorii București, Automotive Expo B&B Meetings, DEMO METAL și DEMO PLAST, reale oportunități de promovare a potențialului industriei auto românești.

La nivel european, industria auto reprezintă unul din cele mai importante sectoare economice. Astfel, în cele 309 uzine de asamblare aflate în cele 27 de țări ale UE, se produc anual 19,2 milioane vehicule (autoturisme, camioane, autobuze). Sectorul auto european angajează peste 13.8 milioane persoane, iar investițiile anuale în cercetare se ridică la 57.4 miliarde Euro anual. Totodată exporturile UE de vehicule și componente generează un surplus al balanței comerciale de 84 miliarde euro anual.

Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM a fost înfiinţată de 32 de companii cu activități în sectorul auto. Scopul Asociaţiei este de a contribui la consolidarea și la dezvoltarea durabilă a fabricanţilor români de automobile, a fabricanţilor şi/sau a furnizorilor de componente şi materiale pentru automobile, a furnizorilor de servicii legate de automobile, precum și a structurilor de afaceri conectate acestora.

Related posts

Trei proiecte IT românești anti-Covid-19, premiate la Hacakthonul Challenge Accepted

Traian Dan

Noi măsuri în România: se suspendă activitatea centrelor comerciale; circulația cetățenilor în afara locuinței, restricționată

Ion Surdu

Transilvania Motor Ring, în curs de omologare

redactia

Yardi Romania closes the lease for 3,500 sqm of office space in Record Park

Ligia Voro

Itinera S.p.A începe lucrările la centura Sătmarului

Stefana Muresan

Companiile E.ON din România contribuie cu încă 500.000 de lei la eforturile de combatere a pandemiei COVID-19

Ligia Voro

Transilvania se umple de supermarketuri

Nora Dumitrescu

WESSLING România a lansat noua versiune a site-ului

Ligia Voro

CORESPONDENȚĂ TB – Liderii UE au ajuns la Sibiu – FOTO

Stefana Muresan

Transferuri de bani de pe mobil, la CEC Bank: a fost lansat serviciul Card2Card

Papuc Irina

Fondul suveran de investiții din Abu Dhabi și-a redus participația deținută la unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est

Papuc Irina

Constructorul Sebi Marc a finalizat noul bloc ANL din Sighet

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania, în indicele internațional Russell din septembrie

Nora Dumitrescu

Amazon angajează 100.000 de oameni ca să facă față comenzilor

Nora Dumitrescu

Optim PM livreaza Shopping City Satu Mare

redactia

Producător de mobilier din Brașov spune că poate să producă halate de unică folosință, dar nu și să le sterilizeze

Ion Surdu

Un universitar clujean vrea să îi facă antreprenori pe tinerii din Sălaj

Nora Dumitrescu

Coaliția pentru Dezvoltare a României, la pace cu Guvernul

Ligia Voro

OMV Petrom sponsorizeaza cu 10 milioane de euro primul spital specializat de oncologie pediatrica

redactia

Soluții inovative la obiectivele turistice administrate de către Oradea Heritage

Ligia Voro

Orange susţine comunitatea prin conectivitate şi echipamente pentru spitalele din prima linie

Ligia Voro

Fond de investiţii din Las Vegas, fuziune de 50 mil. dolari cu grupul Maxagro

Stefana Muresan

Vodafone România anunță noua echipă executivă

Ligia Voro

Rezultate negative record pentru hotelurile din România. Pandemia și restricțiile au prăbușit cererea din partea turiștilor străini.

Papuc Irina

Leave a Comment