Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul TeraPlast estimează creșteri de 15% la cifra de afaceri și de 32% la profitabilitate

Grupul TeraPlast estimează o cifră de afaceri de peste 470 milioane de lei, în creștere cu 15% comparativ cu primul semestru al anului 2019. Pentru aceeași perioadă, Grupul estimează o profitabilitate îmbunătățită, cu o EBITDA de peste 40 milioane de lei cu 32% mai mare decât în semestrul 1 al anului trecut.

„Ne așteptăm ca afacerile Grupului în primele șase luni din 2020 să fie cel puțin la același nivel ca în primele șase luni din 2019, însă cererea a fost mai mare decât ne-am așteptat și vom crește cu 15% peste anul trecut cu o profitabilitate îmbunătățită. Management-ul Grupului a luat măsurile necesare pentru a asigura o lichiditate adecvată și a redus costurile operaționale unde a fost necesar. Este important să ne concentrăm pe repornirea economiei și pe oportunitățile pe care următoarea perioadă ni le va prezenta”, a declarat Ioana Birta, directorul financiar al Grupului TeraPlast.

Pentru primul trimestru din 2020, Grupul TeraPlast a anunțat afaceri de 208,9 milioane de lei, în creștere cu 20% față de T1 din 2019, și o EBITDA de 17,4 milioane de lei, cu 32% mai mult decât a înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. Principalele motoare de creștere în primul trimestru au fost fabrica din Serbia și linia de business Instalații, datorită evoluției pozitive a lucrărilor de infrastructură. Acestea și-au păstrat tendința pozitivă și în trimestrul 2 din 2020 și se reflectă în estimările pentru primul semestru.

La nivelul Grupului TeraPlast au fost implementate în ultimele două luni măsuri de protecție a business-urilor și a angajaților pentru a asigura sustenabilitatea acestora. Au fost luate măsuri stricte de igienă și protecție, precum și de aliniere a costurilor fixe la noile volume de business. Parte din aceste măsuri este și reducerea temporară a salariilor management-ului Grupului cu proporții cuprinse între 25% și 50%.

Management-ul Grupului TeraPlast menționează că aceste informații sunt preliminare, estimate, pentru perioada ianuarie-iunie 2020. Raportul ce conține rezultatele financiare consolidate aferente perioadei ianuarie-iunie 2020 va fi publicat, conform calendarului financiar, în 27 iulie 2020. Așadar, informațiile din acest material au caracter estimativ și pot suferi modificări în raportul financiar semestrial.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Peste 6,5 milioane de euro pentru modernizarea Pieței Cetate din Oradea

Articolul următor

Producătorii sătmăreni își dispută în aceste zile primirea mărcii Produs Sătmărean

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share