Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Producătorii sătmăreni își dispută în aceste zile primirea mărcii Produs Sătmărean

   Cât de importantă este asocierea și înregistarea producătorilor sătmăreni? Cu siguranță că v-ați pus această întrebare tot mai des în ultima perioadă. După o perioadă de câteva luni de pregătire, Asociația Pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană a elaborat un sistem al produselor locale (mărci înregistrate) din județul Satu Mare. Acest sistem protejează și aduce beneficii clar măsurabile producătorilor locali și brandurilor locale aferente.

În această perioadă vor fi evaluați zece producători locali care au depus o cerere în acest sens și care își desfășoară activitatea pentru producerea și comercializarea următoarelor tipuri de produse: miere, vin, patiserie, brutărie, ouă, legume (agricultor), produse artizanale.

CRITERII DE EVALUARE A PRODUSELOR

Membrii comisiei de evaluare a produselor lucrează în diferite domenii: alimentar și sănătate publică, comerț, agricultură, istorie, design grafic și vor evalua obiectiv produsele în funcție de un sistem clar de criterii. Primul criteriu de care se va ține cont este dacă producătorii au toate autorizațiile necesare pentru comercializarea produsului.

În cazul agricultorilor, experți agricoli vor face verificări la fața locului, adică vor verifica terenul cultivat, iar marca Produs Sătmărean se va acorda doar rodului verificat (va putea folosi marca doar pentru ceea ce cultivă, nu și pentru fructele-legumele cumpărate de la en-gros).

Producătorii locali care vor primi marca vor putea semnaliza aceste produse în piețele sătmărene pe un suport pe care va apărea sigla Produs Sătmărean. Marca se va folosi pe ambalajul produselor certificate conform manualului de identitate vizuală. Asociația va acorda sprijin și în crearea etichetelor pentru producătorii care vor solicita acest lucru.

PRODUS SĂTMĂREAN, MARCĂ ÎNREGISTRATĂ

Asociația Pentru Dezvoltarea Rurală Sătmăreană a pornit acest proiect în 2018, urmând ca în 2019 să depună actele pentru înregistrarea mărcii, înregistrare finalizată în aprilie 2020.  Sistemul de marcă și certificatul acordat de comitetul profesional garantează că sătmărenii vor cumpăra produse locale a căror calitate este controlată.

Scopul Asociației este de a-i susţine pe producătorii locali şi produsele lor, consolidarea patriotismului local, respectiv promovarea produselor locale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul TeraPlast estimează creșteri de 15% la cifra de afaceri și de 32% la profitabilitate

Articolul următor

„Lada de zestre”. O antreprenoare din Brașov dezvoltă o afacere cu un atelier de broderie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share