Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

6 milioane €, prețul corect pentru reabilitarea Castelului Banffy din Răscruci

Trei firme sau asocieri au depus oferte pentru execuția lucrărilor de reabilitare a imobilului-clădire Castel Banffy și a parcului-monument din localitatea clujeană Răscruci, estimate acum 29 de milioane de lei.  

În perioada următoare comisia de evaluare va verifica documentația din punct de vedere tehnic și financiar. Criteriul de atribuire este reprezentat de raportul calitate-preț, ponderea alocată factorului preț fiind de 60% iar cea care va reveni factorului tehnic va fi de 40%.

Valoarea estimată a lucrărilor de restaurare și conservare care vor trebui realizate în maximum doi ani din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor este de 29 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. 

Din această sumă, 19 milioane reprezintă valoarea lucrărilor finanțate din fonduri europene ca urmare a proiectului câștigat de Consiliul Județean Cluj în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Prin intermediul proiectului de restaurare se urmărește punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea funcțiunii castelului din școală în centru cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare.

Va fi amenajat un cultural reprezentativ pentru județ, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu funcțiuni care să permită organizarea unor evenimente culturale și deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg. Suprafața terenului ce aparține castelului este de 56.128 mp, din care 644 mp ocupați de castel, iar 691 mp, de clădirile adiacente.

În aprilie, consilierii din Cluj au aprobat suplimentarea cu 8,5 milioane de lei a contribuției forului județean la proiectul privin restaurarea castelului. La licitațiile organizate în 2018 și 2019 nu s-a prezentat nimeni. Inițial lucrările erau estimate la 13 milioane de lei, devizul fiind actualizat apoi la 22 de milioane, fără TVA, însă nici la licitația din august 2019 nu s-a prezentat nimeni.

Castelul din Răscruci, al cărui domeniu se întinde pe 4,5 ha, a fost proprietatea familiei Banffy, fiind o parte a domeniului de la Bonţida. Castelul a fost construit în stil neoclasic eclectic şi folosea ca reşedinţă de vară a familiei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aproape 33.000 de fermieri bihoreni au depus Cereri unice de plată la APIA Bihor

Articolul următor

Digitalizare și Eficiență energetică: de unde pornești, cu cine vorbești – conferință ONLINE

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share