Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei noi oportunități de finanțare europeană pentru agricultori în luna iunie: 57 de milioane de euro disponibili

Luna iunie vine cu noi oportunități de finanțare europeană pentru agricultorii români. Astfel, potrivit calendarului de lansări de sesiuni de depunere proiecte în anul 2020 în cadrul PNDR 2014-2020, au fost deblocate trei submăsuri în valoare totală de aproape 57 de milioane de euro.

Astfel, agricultorii pot alege să depună un proiect pentru investiții în domeniul irigării (sM 4.3), în procesarea/marketingul produselor agricole (sM 4.2) și pentru înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol (sM 9.1a).

Cel mai mare buget este prevăzut pentru sM 4.3 „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea și adaptarea infrastructurii agricole și silvice – componenta irigații”, suma alocată fiind de  43.700.259 euro. Scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este de restructurare a modului de administrare şi utilizare a infrastructurii de acces și de adaptare a infrastructurii de acces la noua structură agricolă şi forestieră, precum şi folosirea eficientă a infrastructurii utilizabile.

Sprijinul nerambursabil nu va depăși 1.000.000 euro pentru proiect.

Pentru sM 4.2 „Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor agricole” suma alocată este de 12.000.000 euro, bani oferiți pentru sprijinirea întreprinderilor care realizează investiții corporale și necorporale pentru procesarea și marketingul produselor agricole cuprinse în Anexa I la Tratatul de Instituire a Comunității Europene, cu excepția produselor pescărești.

Întreprinderile și cooperativele, grupurile de producători sunt beneficiarii țintă, iar sprijinul nerambursabil va fi de 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru IMM-uri și grupuri de producători/cooperative sau de 40% pentru alte întreprinderi.

Pentru cea de-a treia submăsură – sM 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol” – suma alocată este de 1.985.644 euro, beneficiari fiind grupurile de producători din sectorul pomicol care se încadrează în definiția IMM-urilor și care au fost recunoscute oficial de către autoritatea competentă după 1 ianuarie 2014 și înainte de solicitarea sprijinului. Valoarea sprijinului nerambursabil acordat este 100% public și nu poate să depășească anual 10% din valoarea producției comercializate și 100.000 euro/an.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum ne adaptam afacerea la un viitor incert? Un nou webinar din seria RETHINK STRATEGY: 10 iunie, ora 14:00

Articolul următor

NTT DATA și Microsoft anunță colaborarea strategică pentru a asigura noi soluții digitale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share