Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Promisiuni de finanțare pentru Sala Polivalentă din Oradea și pentru stadion

Premierul Ludovic Orban, ajuns, vineri, 12 iunie, într-o vizită de lucru în județul Bihor, a trecut în revistă stadiul lucrărilor la Sala Polivalentă cu 5.000 de locuri din Oradea.

,,Este un obiectiv de investiții important pentru Oradea, finanțat în poporţie de 80% de Compania Națională de Investiții și în proporție de 20% de Primăria Oradea, care se realizează în conformitate cu graficul de execuție și care urmează să fie finalizat la jumătatea anului viitor. Am discutat cu domnul primar și despre proiectul viitorului stadion care ar putea fi construit de asemenea în parteneriat între Compania Națională de Investiții și Primăria Oradea”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a spus că din partea acţionarului unic al Companiei Naţionale de Investiţii, adică Ministerul Transporturilor, va asigura susținerea financiară pentru a finaliza acest proiect.

De asemenea, primarul Oradiei a precizat că municipalitatea va organiza în această vară o licitaţie pentru lucrările de realizare a utilităţilor, realizarea parcărilor aferente şi drumurile de acces pentru conectarea Sălii Polivalente, care vor fi finanţate din bugetul local.

„Cred că e fezabil ceea ce spun constructorii, ca în mai 2021 să fie totul gata”, a adăugat primarul Ilie Bolojan.

Lucrările la obiectivul de investiții „Construirea Sălii de Sport Polivalente cu o capacitate de 5.000 de locuri” au avansat, stadiul lucrărilor executate până în acest moment fiind de 45%. Sala de Sport Polivalentă se realizează pe amplasamentul fostei piețe de vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa, între fostul tancodrom şi Era Shopping, mai exact pe str. Traian Blajovici nr. 24.

Atunci când va fi finalizată, Sala de Sport Polivalentă va putea găzdui diverse competiții interne (handbal, baschet, volei), dar și evenimente internaționale, congrese, concerte, expoziţii, târguri etc.

Lucrările la Sala Polivalentă sunt realizate în proporție de 45%

Primăria Oradea a colaborat cu Compania Naţională de Investiţii pentru a demara construirea unei săli de sport polivalente în municipiul Oradea. Astfel, în septembrie 2016 a fost predat amplasamentul către Compania Națională de Investiții, iar în februarie 2018 s-a semnat contractul de lucrări între Compania Națională de Investiții și asocierea Construcții Erbașu S.A, Intergroup Engineering S.R.L, Delta ACM 93 S.R.L& Trameco S.A.

Din totalul sumei pentru acest obiectiv, de 27,6 milioane de euro, Primăria Oradea va asigura 5,2 milioane euro. Până în prezent au fost realizate fundațiile construcției și turnarea plăcii de beton de la parter și de la etaje.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Planurile urbanistice generale ale Maramureșului vor fi digitalizate

Articolul următor

Servicii SEO vs. marketing afiliat: Topul celor mai eficiente metode de promovare a produselor pe Internet

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share