Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Angajatori din Transilvania, în topul celor mai doriți din România

Mai multe companii din zona Transilvania-Banat sunt prezente în clasamentul celor mai mari angajatori din România, realizat de Catalyst.                     

Bine poziționate din Ardeal sunt între primele 50 companile din Cluj Banca Transilvania, NTT DATA, AROBS. Dintre companiile cu activitate în zona Banat figurează în Top 50 Continental, Nokia Networks, Atos.

Pentru al doilea an consecutiv, Continental ocupă primul loc în preferințele respondenților acestui studiu, angajator cu o prezență extinsă la nivel național și o strategie complexă de comunicare a brandului de angajator.

“Avem specialiști în fiecare din locațiile Continental care își concentrează activitățile pe grupul lor țintă, unul foarte specific și pe care îl cunosc foarte bine. Cu toate acestea, ne aliniem pentru a avea aceeași direcție în comunicarea brandului nostru de angajator și acest lucru a contribuit semnificativ la succesul nostru“, a declarat Maria Marcovici, coordonator național employer branding în cadrul Continental.

Catalyst Solutions a anunțat rezultatele studiului cei mai doriți angajatori 2020, desfășurat în perioada februarie-mai pe un eșantion de 19.281 respondenți. Numărul de respondenți este format din candidați cu studii superioare.

Studiul reprezintă cel mai complex instrument de referință din piața care măsoară nivelul de atractivitate al angajatorilor din România și oferă o înțelegere a comportamentului candidaților și așteptările acestora în raport cu angajatorii locali.

1 din 3 angajatori prezenți în top 30 activează în industria IT&C, iar alți 30% provin din industriile Banking și Automotive. Companiile din retail au înregistrat o creștere semnificativă în topul celor mai doriți angajatori comparativ 2019. Angajații acestor companii au rămas în linia întâi în ultimele luni asigurând accesul la bunurile de strictă necesitate.

Păstrarea unui echilibru între viața personală și cea profesională rămâne cel mai important obiectiv profesional în rândul candidaților. În același timp, atingerea unui nivel salarial superior reprezintă al doilea cel mai menționat obiectiv profesional pentru viitorii trei ani.

O dimensiune nouă introdusă anul acesta se referă la motivele pentru care respondenții au părăsit locul de muncă anterior. Nemulțumirea față nivelul salarial a reprezentat pentru 35,4% principalul motiv. Întrebați ulterior care a fost procentul minim de creștere salarială dorit, cei mai mulți au indicat 16-20% și 26-30%.

Lipsa oportunităților de avansare reprezintă un motiv bine întemeiat pentru care angajații decid să părăsească locul de muncă în momentul în care aleg angajatorul pentru care vor să lucreze.

Rezultatele studiului se bazează pe informațiile colectate în urma unui chestionar online în perioada februarie – mai. Au participat 19.281 de respondenți cu studii superioare, atât juniori, cât și cu experiență.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nivelul preturilor de consum in Romania raportate la media UE in anul 2019

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Via Transilvanica a noastră, ca o mare lecție deschisă. Interviu cu Alin Uhlmann-Ușeriu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share