Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Creștere de peste 70% ale conturilor de economii ale persoanelor fizice la BCR

Instrumentele de economisire puse la dispoziție de Banca Comercială Română au cunoscut un avans consistent în prima jumătate a acestui an, în special în lunile marcate de pandemia de coronavirus. Potrivit informațiilor transmise de bancă, BCR a înregistrat o creștere de 73% a conturilor de economii deschise în perioada ianuarie-iunie 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce depozitele au avansat cu 18% în aceași perioadă, comparativ cu intervalul similar din 2019.

Remarcabil este că 93% dintre conturile de economii nou-deschise au fost operate complet digital, prin intermediul lui George (mobile & internet banking), ceea ce arată dispoziția în creștere a clienților de a folosi servicii digitale, în paralel cu creșterea semnificativă a apetitului de economisire.

Credem că românii au învățat să fie mai ponderați, în ultimii ani, mai ales după criza din 2009. Cu lecțiile învățate de-atunci, oamenii își doresc acum, mai mult ca oricând, să aibă la îndemână o plasă de siguranță financiară, indiferent că e vorba de un depozit, un cont de economii sau orice alt instrument de economisire. În același timp, aceste evoluții ne arată că transformarea digitală accelerată a BCR se află pe direcția bună. Accesările în creștere ale serviciilor și soluțiilor digitale ne confirmă că investițiile majore pe care le-am făcut, în ultimii ani, au fost corecte, anticipative și ne-au ajutat să le oferim clienților prin George conveniența și siguranța de care au nevoie, mai ales în pandemie”, a declarat Marian Ignat, director executiv Distribuție Retail, Banca Comercială Română.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Szeklerland. Traditions and crafts - Heritage from bygone times

Articolul următor

SIbiu: Inimi salvate din generozitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share