Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum asigură Casa Bucur legalitatea serviciilor funerare în sectorul 1?

servicii funerare sector 1

Casa Bucur este o firmă de servicii funerare din sectorul 1 al Capitalei, asigurând îmbălsămarea, transportul și înhumarea/incinerarea propriu-zisă a decedaților, oferindu-si serviciile în cartiere precum Aviatorilor, Băneasa, Bucureștii Noi, Gara de Nord, Primăverii și Piața Romană. Aceasta are program non-stop și, pe lângă serviciile enumerate mai sus, oferă și repatrierea decedaților, pentru conaționalii care încetează din viață departe de casă, și consultanță funerară predeces, o premieră în România, destinată rudelor unei persoane aflate în stadiu terminal.

 

Mai mult decât atât, această firmă de servicii funerare din sectorul 1, al cărei site poate fi consultat la adresa funerarii-bucuresti.ro, oferă și numeroase produse specifice: sicrie și capace frigorifice, pachete pentru pomană și parastas, coroane și jerbe, dar și monumente funerare. Pe lângă sectorul 1, aria de acoperire a acestei case de pompe funebre acoperă și toate celelalte sectoare din București, dar și județul Ilfov (comune precum Buftea, Chiajna, Clinceni, Domnești, Mogoșoaia, Otopeni, Pantelimon, Snagov etc.).

 

În continuare, vom vedea însă cum se conformează firma de servicii funerare din sectorul 1 legislației în vigoare, mai exact Legii Funerare, privind cimitirele, crematoriile umane și pompele funebre. Iată, mai jos, câteva dintre cele mai importante extrase și prevederi ale acesteia:

 

Secțiunea a 7-a – Servicii funerare

 

Art. 20, alin. 1 – Acestea constau în: primirea comenzii pentru înmormântare, transportul persoanei decedate, pregătirea pentru înmormântare, așezarea pe catafalc și organizarea ceremoniei de ultim rămas bun, coborârea sicriului în mormânt, deschiderea și închiderea mormântului, exhumarea și reînhumarea, preluarea urnei și așezarea acesteia în nișa specială, predarea urnei.

 

Aici, este important să menționăm că firma de pompe funebre Casa Bucur asigură inclusiv incinerări în cadrul serviciilor funerare din sectorul 1 pe care le oferă.

 

Art. 20, alin. 4 – Serviciul religios oficiat de reprezentanții cultelor cu ocazia înmormântării nu se consideră prestare de servicii funerare, potrivit prevederilor alin. 1.

 

Secțiunea a 8-a – Prestatorul de servicii funerare

 

Art. 24, alin. 2 – Consiliul local eliberează avizul operatorului care îndeplinește următoarele condiții:

 

  1. a) are capacitatea financiară și profesională necesară;

 

  1. b) nu are datorii restante la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat și bugetul local;
  1. c) dispune de spațiul corespunzător pentru desfășurarea obiectului de activitate în condiții decente.

Trebuie precizat că prestatorul de servicii funerare din sectorul 1 Casa Bucur respectă cu strictețe legislația în vigoare și colaborează foarte bine cu instituțiile statului sau cele private, fie că este vorba despre Casa de Pensii, Casa Națională de Asigurări de Sănătate sau cimitire și biserici.

 

Secțiunea a 9-a – Transportul persoanelor decedate

 

Art. 27, alin. 1 – Transportul persoanelor decedate în vederea înhumării în aceeași sau în altă localitate se face în sicrie cu capac, cu autovehicule special amenajate în acest scop, care respectă prevederile normelor sanitare și antiepidemice.

 

Art. 27, alin. 2 – Transportul persoanelor decedate din cauza unor boli contagioase se poate face numai pe baza certificatului eliberat de un medic specialist în medicina legală sau anatomie patologică și a adeverinței de înhumare eliberate de autoritatea administrației publice locale.

Aici, trebuie precizat că firma de servicii funerare din sectorul 1 respectă toate normele igienice și sanitare aflate în vigoare la nivelul Uniunii Europene, în ceea ce privește transportul sicriului cu trupul neînsuflețit.

Articol realizat de iAgency.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cetatea Oradea va găzdui spectacolele teatrelor și concertele Filarmonicii

Articolul următor

Demersuri pentru includerea determinărilor gratuite de biologie moleculară într-un program național

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share