Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Blocaj înlăturat pe Autostrada Sebeș – Turda. Se mută stâlpii de tensiune

Pe Autostrada Sebeș – Turda (A10) a început procesul de mutare a stâlpilor de la nodul rutier Alba Iulia Nord.

Asociația Pro Infrastructură a solicitat Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și constructorului să deschidă parțial autostrada cât mai rapid în acest an pe 8 km din cei 17 km ai tronsonului, între nodurile Alba Iulia Sud și Sebeș, pe bretelele scurte, degrevând Drumul Național nr. 1, extrem de aglomerat.

“După aproape ani de la semnarea contractului lotului 1 din A10, s-a intrat în linie dreaptă cu relocarea stâlpilor de înaltă tensiune la Alba Iulia Nord. În scurt timp vom scăpa de acest blocaj interminabil, iar antreprenorul general va putea să termine ultimele pile ale pasajului peste calea ferată și instalarea tablierului metalic.

Din păcate, nu este suficient. Ritmul de lucru al celor de la Pizzarotti e extrem de redus. Ba chiar în zona Oarda i-a lovit “blestemul meșterului Manole”, fiind nevoiți să demoleze o parte din zidul armat din cauza execuției deficitare. La Sebeș, pilele podului principal nu sunt gata, grinzile de beton nu sunt ridicate, cu zero șanse pentru finalizarea nodului în 2020”, conform API.

A10 va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Loturile 3 şi 4 au fost dechise circulaţiei în 2018, iar 1 și 2 trebuiau terminate până în 2019.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Consiliul județean a preluat un drum turistic din Cluj

Articolul următor

Se redeschid piețele volante ale Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share