Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Timişoara se va ridica, cu bani de la CNI, cel mai mare cămin studenţesc din România, cu 902 locuri

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru ridicarea celui mai mare cămin studenţesc din ţară, la Timişoara. Universitatea de Vest ar urma să beneficieze de un nou cămin studenţesc, cu 902 locuri, finanţarea fiind acordată de la stat, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii. 138 de milioane de lei, plus TVA, ar urma să fie alocaţi pentru acest proiect.

Noul cămin va fi cel mai mare din România și va avea 902 locuri în camere de 2 persoane, 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilități, dar și 156 locuri de parcare pentru autovehicule și 120 pentru biciclete. Fiecare cameră va fi dotată cu baie proprie, aer condiționat, frigider, televizor și mobilier adecvat. Noua infrastructură de cazare pentru studenți va avea regim de înălțime de șapte nivele (S+P+4E+E5 parțial) și o suprafață construită de 4.128 mp. Clădirea propusă va fi formată din 5 tronsoane, corpurile principale T1, T3 si T5 orientate longitudinal (NV-SE), și două corpuri de legătură transversale (T2 si T4), pe direcția V-E.

Pe parcursul acestui an au fost obținute toate documentele solicitate de CNI pentru avizarea acestui obiectiv de investiții, iar Studiul de Fezabilitate a fost finalizat încă din 2019.

După adoptarea Hotărârii de Guvern, urmează elaborarea documentației în vederea licitației de proiectare cu execuție a investiției. Cu un termen de realizare de 2 ani, Căminul UVT de pe strada Renașterii presupune o investiție cu valoare de 138 milioane lei (plus TVA), din care 90 milioane lei componenta de construcții.

„Noul cămin al Universității de Vest din Timișoara va extinde cu o treime capacitățile de cazare ale universității noastre, adăugând 900 de locuri celor trei mii existente. Prin spațiile de cazare ce vor fi oferite în plus din toamna anului 2022, atractivitatea UVT și a Timișoarei, ca oraș universitar, va câștiga un avans semnificativ”, a declarat Gabriel Pirtea, rectorul UVT.

Vă reamintim că la Universitatea de Vest există deja în construcţie un alt cămin studenţesc, aflat în apropierea campusului UVT, în Complexul Studenţesc. La acesta, lucrărilie sunt în valoare de peste zece milioane de euro, au fost demarate în 2013, având locuri pentru aproximativ 660 de studenţi. De atunci la lucrări se tot amână finalizarea, firma care a câştigat iniţial lucrarea a intrat în insolvenţă, ulterior fiind stabilită o altă firmă care să se ocupe de obiectiv.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Biblioteca „Teleki-Bolyai”, un fond de carte extraordinar

Articolul următor

Conductele companiei de termoficare din Timişoara, Colterm, schimbate de trei firme, reunite în două contracte diferite pentru 106 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share