Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujenii vor avea parcuri de 100 de milioane de euro

Un program de amenajare a spațiilor verzi în cadrul strategiei integrate de dezvoltare urbană (SIDU) pentru Cluj-Napoca prevede amenajarea a 100 de hectare de noi zone verzi.

„Calitatea vieții la Cluj-Napoca urmează directiva generală a Europei având la bază trei dimensiuni: verde, digitală și de reziliență. Luăm de la șoferi și dăm la pietoni, plantăm arbori acolo unde nu au fost niciodată. Până în 2026 transportul public va deveni 100% nepoluant, electric în oraș”, a declarat primarul Emil Boc.

Pe termen mediu și lung, strategia presupune amenajarea unui parc nou în fiecare cartier al orașului. Programul Cluj Verde propune, până în 2030, 100.000 de copaci plantați. „Capitolul destinat mediului este unul extrem de important în viitoarea SIDU 2021-2030. Am demarat deja un amplu program de investiții în amenajarea de noi spații verzi: Clujul verde.

Ne propunem montarea unor rețele de senzori și stații pentru măsurarea calității aerului, apei și solului, culoare verzi de mobilitate sustenabilă pe malurile cursurilor de apă din Zona Metropolitană Cluj, pe modelul malurilor Someșului”, a menționat Ovidiu Cîmpeanu, director dezvoltare locală.

Cele mai importante proiecte vor fi Parcul Est (33 mil. euro), malurile Someșului (30 mil.), Parcurile Pădure Hoia (10 mil.), I. L. Caragiale (5 mil. euro), Tineretului – Pădurea Clujenilor (4,9 mil. euro), Armătura (4,8 mil euro), Zorilor (4 mil. euro), Între Lacuri (1,7 mil. euro). 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Brașov County, a Top Destination in Romania

Articolul următor

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 3: Remus Aurel Bența - Antreprenoriat și inovație

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share