Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 3: DAW Bența produce cu grijă față de mediu ­și investe­ște constant în inovație ­și cercetare

DAW BENȚA – Materiale profesionale pentru finisaje în construcții 

Pentru compania DAW Bența, anul care a trecut a fost unul de referință. Am făcut pași consistenți în ceea ce înseamnă dezvoltarea și consolidarea activității companiei.

Cifra de afaceri consolidată a companiei DAW Bența în cele trei țări în care desfășoară operațiuni comerciale – România, Bulgaria și Republica Moldova, a fost de aproape 30 de milioane de euro.

Anul 2019 a fost anul expansiunii. Vedeta acestui an a fost investiția în noile capacități de producție pentru adezivi de lipire și armare și polistiren expandat, o investiție în valoare de 7 milioane de euro, realizată pe platforma din Sâncraiu de Mureș.

Am fost bucuroși să inaugurăm cele două noi unități de producție și astfel să generăm noi locuri de muncă, să avem toate cele trei unități de productie vopsele, adezivi, polistiren pe acceași platformă, să ne consolidăm poziția de jucător important pe piața sistemelor de termoizolație. Și nu în ultimul rând să rămânem astfel aproape de comunitatea unde am demarat activitatea în urmă cu 18 ani.

Am aniversat 18 ani de activitate, o provocare continuă cu foarte multe momente bune, dar și cu unele de încercare care ne-au adus unde suntem astăzi.

Am consolidat echipa, avem în prezent 300 de angajați specialiști pe domeniile lor de activitate.

Am făcut un nou pas de dezvoltare al companiei DAW Bența în Republica Moldova prin inaugurarea la Bălți a unui Centru Caparol. Am adus prin acest spațiu în comunitatea din Bălți un mod nou de prezentare a materialelor de construcții.

 

Perspective. Ce urmează? 

Vom continua proiectele demarate. Vom iniția și pune în aplicare proiecte noi, unele deja menționate, iar altele care vor apărea pe parcurs.

Prezența activă într-o piață așa dinamică cum este cea a materialelor de contrucții presupune adaptare continuă și capacitatea de a reacționa la oportunități și tendințe.

Planurile noastre sunt ambițioase și pe termen lung. Vom avea o nouă divizie de business cu un alt specific, tot în industria materialelor de construcții, păstrându-ne misiunea de a face oamenii să se simtă mai în siguranță și mai confortabil când produsele noastre le decorează casele. Este vorba de o fabrică de cărămizi aparente – plate Meldorfer, astfel încât să fim mai aproape de tendințele cererii de finisaje pe piețele unde activăm.

Vom crea aproximativ 70 de locuri de muncă. Am angajat deja 10 specialiști care au participat în Germania la instruiri și școlarizări.

 

Color Expert – Unelte pentru vopsit și decorațiuni

Compania face parte din Grupul Color Expert – Storch, grup cu tradiţie în Europa, lider pe piaţa uneltelor pentru vopsit şi decoraţiuni. Alături de acest Grup, COLOR EXPERT se adresează tuturor comercianţilor care vând printre altele şi vopsele şi tapet, utilizând un concept puternic, uşor de înţeles, orientat spre gama de produse „de pe raft”.

Color Expert livrează, de asemenea, produse acelor distribuitori care au nevoie de ele în formă “bulk” sau în conformitate cu propriul lor brand. Astfel, toată lumea poate obține un rezultat profesional atunci când folosește instrumentele potrivite.

 

RCB Office Development – Dezvoltare (promovare imobiliară)               

Compania RCB Office Development a dezvoltat și deține una dintre cele mai moderne clădiri de birouri, Bența Office Building, sediul central al companiilor operaționale E.ON.

În perspectivă divizia de real estate are în vedere dezvoltarea unor noi proiecte rezidențiale și comerciale în Târgu Mureș și în București.

 

Ranking: 3

BENȚA RAB

Deținută de omul de afaceri Remus Aurel Bența, principala companie din grup, DAW Bența a celebrat anul acesta 19 de ani de la înființare. Compania a inaugurat la finalul anului trecut pe platforma din Sâncraiu de Mureș două unități noi de producție pentru adezivi de termoizolație și polistiren expandat, o investiție de 7 milioane de euro. Potrivit datelor financiare din 2018, Bența RAB a derulat afaceri în valoare de 317,13 milioane de lei, a raportat un profit net de 20,37 milioane de lei. În companiile din grup activau 547 de angajați. Bența RAB avea active imobilizate în valoare de 33,83 de milioane de lei și capitaluri proprii în sumă de 56,04 milioane de lei.

 

Scor final (puncte): 94,55

Cifra de afaceri: 99

Active imobilizate: 88

Profit: 99

Nr. angajați: 97

Capitaluri proprii: 94

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elite în business. Județul Mureș. Ranking 3: Remus Aurel Bența - Antreprenoriat și inovație

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Județul Brașov, destinație de top în România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share