Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oradea pe primul loc în topul pressone.ro – „Cele mai bune orașe din România”

Cititorii pressone.ro au votat cele mai bune zece orașe din România. Pe primul loc se află Oradea, cu o medie a punctajelor cu aproape 0,5 mai mare decât ocupanta locului 2, Sibiu. Pe locul trei se clasează Târgoviște, urmată, în ordine de Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Brașov, Baia-Mare, Iași, Craiova și Timișoara.

Este prima ediție a sondajului realizat de pressone.ro și sprijinit de Free Now.

Această primă ediție a strâns aproape 9.000 de voturi în total, care au fost trecute printr-un riguros sistem de eliminare a voturilor multiple. Din cele aproape 6.000 de voturi validate pressone.ro a alcătuit, cu ajutorul sociologului Barbu Mateescu, un clasament în care au intrat orașele care au strâns cel puțin 60 de voturi (minim 1% din total). „În ce sens sunt aceste orașe cele mai bune din România? În sensul că sunt iubite, apreciate de locuitorii lor, chiar dacă nu sunt perfecte. Este un sondaj subiectiv, nu unul obiectiv – deci nu aflăm în mod obiectiv care este cel mai bun oraș din România (ar fi oricum un exercițiu supus, la rândul său, subiectivității), ci doar care este părerea generală a locuitorilor despre orașul în care trăiesc”, anunță pressone.ro.

Oradea, pe locul întâi

Pe primul loc în topul nostru și considerat a fi cel mai bun oraș din România de locuitorii săi, Oradea se remarcă prin note foarte mari acordate la toate capitolele – în așa măsură, încât am luat la puricat atent orice vot venit din acest oraș.

Până la urmă, realitatea e simplă: cititorii noștri din Oradea sunt foarte mulțumiți de orașul lor și îi dau note foarte mari la elemente-cheie: calitatea vieții, administrație și siguranță. Fără o administrație eficientă, orice oraș, oricât de mare ar fi potențialul său, își va dezamăgi locuitorii.

Notele mai mici au fost date traficului și costului vieții – două elemente care sunt punctate mereu mai slab la toate orașele mari din clasament. Dar Oradea are multe motive pentru care să ocupe primul loc: o comunitate foarte activă, conexiuni bune și foarte bune cu Vestul, o mentalitate modernă a administrației și un ritm al vieții care a reușit cumva să împace dezvoltarea economică a orașului și păstrarea unei anume relaxări.

Este vorba aici nu doar de o realitate obiectivă (măsurabilă prin alte demersuri jurnalistice) ci și de modul în care se raportează locuitorii la orașul lor: dacă alți locuitori și-au depunctat orașele pentru că sunt dezamăgiți de ce se întâmplă în ele, aici vorbim de o mentalitate diferită: orădenii își iubesc orașul și se mândresc cu el”, se precizează în descrierea Oradiei făcută pe pressone.ro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Brașov, Smart Administration for Smart Tourism

Articolul următor

[Enjoy Transylvania!] Brașov County, a Top Destination in Romania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share