Antreprenori Cluj HR/Joburi Ultimele stiri

Micropigmentarea Scalpului, o soluție nouă la o problemă veche

Micropigmentarea Scalpului (MPS) este o tehnică care imită foliculul de păr prin introducerea de pigment în zona scalpului pentru a recrea linia frontală și conferă un aspect de plenitudine a părului. Conceptul folosit în prezent a fost dezvoltat cu aproximativ 10 ani în urmă în Marea Britanie.

Această tehnică de “redobândire” a părului este una non-invazivă, nedureroasă, fără tratamente medicamentoase și care nu necesită timp de recuperare, acestea fiind și principalele beneficii comparativ cu alte soluții, cum ar fi implantul de păr.

În acest moment, sute de persoane care se confruntă cu chelia se înghesuie în saloanele din UK, USA, Australia, Canada etc. Transplantul de păr nu mai este singura soluție reală pe piață. Succesul acestui tratament de înfrumusețare constă și în rezultatele naturale care apar imediat după fiecare sesiune.

Revenind în România, Transilvania, Cluj-Napoca, o tânără antreprenoare, Andra Dascălu, a deschis la finele lui 2017 un salon exclusiv de Micropigmentare a Scalpului, Hair O’Dot.

Andra a început să lucreze în acest domeniu încă din 2014, la compania “mamă” din Marea Britanie, care a dat startul acestui trend. Timp de 3 ani a realizat tratament după tratament și a instruit alți specialiști din lume, dar “m-am hotărât să vin acasă, să ofer și românilor servicii de calitate și să pot crea niște standarde în acest domeniu”. Și astfel din 2017 a luat naștere Hair O’Dot, primul salon de Micropigmentare a Scalpului cu un singur ac din România, recunoscut și creat la standardele internaționale.

Care sunt aceste standarde internaționale și de ce sunt atât de importante când vorbim de un tratament de MPS? Acest tratament a fost conceput pentru a imita foliculul de păr și oricine, oricât de aproape s-ar uita să nu observe o diferență între foliculul natural și cel recreat. “Există mai multe condiții pentru a crea un aspect natural. Un tratament este împărțit pe mai multe sesiuni, în funcție de mai mulți factori. Fiecare sesiune are o durată de 3-8 ore, unde fiecare detaliu și fiecare punct este poziționat strategic în funcție de direcția de creștere a părului, locul de pe scalp etc.”, ne-a împărtășit Andra, specialist MPS.

Micropigmentarea Scalpului în România și nu numai este un domeniu nou, un domeniu care abia acum începe să prindă avânt comparativ cu soluțiile existente până în acest moment. Creme, șampoane, pastile, pudre de camuflare, peruci și transplantul de păr. Persoanele care se confruntă cu această situație știu că ori își acceptă soarta ori cheltuie sume mari de bani în diverse soluții mai mult sau mai puțin folositoare. “Consider că pe lângă lipsa variantelor și expunerea greșită a realității, subiectul <<chelie>> este un subiect tabu, lucru care nu este normal, ținând cont că, din punct de vedere evolutiv, omul va pierde din ce în ce mai mult păr”, a mărturisit în continuare Andra.

Pe lângă cazurile uzuale de pierdere a părului, Alopecia Androgenică, există cazurile de Alopecia severe (alopecia universalis, alopecia totalis, alopecia areata etc.), condiții autoimune la care nu se cunoaște cauza exactă și pentru care nu au existat tratamente sau soluții.

“Deoarece MPS ne permite să imităm foliculul de păr putem să ducem această aplicație la cazurile severe de Alopecie care, din păcate, nu au o rezolvare din punct de vedere medical și nu țin cont de vârstă, sex, culoarea pielii sau ocupație. Astfel, datorită noilor tehnici de MPS putem recrea ceva care nu mai este sau nu a fost niciodată, un scalp cu păr, reducând astfel o traumă pe care mulți dintre noi nu avem cum să o înțelegem”, a spus specialista Hair O’Dot.

Prin Micropigmentarea Scalpului se pot camufla și alte condiții care au un impact vizual, cum ar fi cicatricile, fie ele din accidente, operații sau transplant de păr, chiar și arsurile de la nivelul scalpului.

Cu toate acestea, tehnica de MPS are și niște limitări. Nu se adresează persoanelor care își doresc părul lung, fiind un pigment creat pentru a imita foliculul de păr.

Prețul unui astfel de tratament este între 700 și 1500 euro în momentul de față, în funcție de suprafața pierdută, condiția scalpului, densitatea, însă toate acestea se pot afla chiar de la Andra Dascălu care, oferă consultația și testul de pigment gratuite, fără nicio obligație contractuală.

(Articol din ediția print TB nr. 88 – iulie/august 2019)

Related posts

Priaevents, în parteneriat cu Confederația Patronală Concordia, organizează evenimentul online, cu tema : Impactul învățământului dual asupra economiei naționale

Papuc Irina

Patru orașe din Transilvania vor avea reîncărcare pentru vehicule electrice

Nora Dumitrescu

Noerr: The crisis demands constant readjusting and agility

Ionut Oprea

Black Sea Oil & Gas şi Transgaz, contract pe 15 ani pentru transportul gazelor naturale produse în proiectul Midia

redactia

Floreștiul și-a primenit căile de acces către Cluj-Napoca

Nora Dumitrescu

Autostrada Târgu-Mureș – Ungheni va costa 47 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

Adrian Volintiru a câștigat selecția pentru funcția de director general al ROMGAZ

redactia

Lotul 4 Lugoj – Deva deschis circulației

Ligia Voro

Universitatea „Transilvania” din Brașov: Infrastructură de cercetare high-tech la cel mai mare institut construit cu fonduri europene

Ion Surdu

AFIR: Sesiune de finanțare de peste 35 de milioane de euro pentru investiții în procesarea produselor agricole

redactia

CETA UE-Canada – oportunități pentru IMM-uri

Stefana Muresan

KORVETTO – NOUA soluție tehnologică pentru controlul buruienilor din cultura de rapiță”

Ligia Voro

Investitorii români au plasat 200 de milioane de euro în proprietăţi comerciale, fiind pe locul II în topul după naţionalitate

redactia

Brașovul va avea o nouă zonă pietonală. Cum va arăta aceasta

Papuc Irina

Mindspace opens its first offices in Romania

Ionut Oprea

Toate proiectele cu finanțare europeană depuse de Primăria Sibiu în ultimii 2 ani au fost aprobate: investiții de peste 75 de milioane de euro

Papuc Irina

Brașovul, pus de ICEBERG pe harta europeană a transferului tehnologic

Stefana Muresan

16 staţii de încărcare a vehiculelor electrice la Oradea

Traian Dan

100 de mașini, puse gratuit la dispoziția medicilor din București, Iași, Sibiu și Cluj

Ion Surdu

Smart City Industry Awards, dominate de administrațiile și companiile din Transilvania

redactia

USAMV Cluj a scos prima serie de cârnați picanți, sub brandul Gourmeticus Academicum

redactia

Anca Buzoianu, noul rector al Universității de Farmacie și Medicină Cluj

Nora Dumitrescu

Companiile de avocatură NNDKP și Păun & Asociații vor fuziona

Nora Dumitrescu

Fonduri de peste 17 mil. lei pentru o parcare supraetajată în Oradea

redactia

Leave a Comment