Antreprenori Cluj HR/Joburi Ultimele stiri

Micropigmentarea Scalpului, o soluție nouă la o problemă veche

Micropigmentarea Scalpului (MPS) este o tehnică care imită foliculul de păr prin introducerea de pigment în zona scalpului pentru a recrea linia frontală și conferă un aspect de plenitudine a părului. Conceptul folosit în prezent a fost dezvoltat cu aproximativ 10 ani în urmă în Marea Britanie.

Această tehnică de “redobândire” a părului este una non-invazivă, nedureroasă, fără tratamente medicamentoase și care nu necesită timp de recuperare, acestea fiind și principalele beneficii comparativ cu alte soluții, cum ar fi implantul de păr.

În acest moment, sute de persoane care se confruntă cu chelia se înghesuie în saloanele din UK, USA, Australia, Canada etc. Transplantul de păr nu mai este singura soluție reală pe piață. Succesul acestui tratament de înfrumusețare constă și în rezultatele naturale care apar imediat după fiecare sesiune.

Revenind în România, Transilvania, Cluj-Napoca, o tânără antreprenoare, Andra Dascălu, a deschis la finele lui 2017 un salon exclusiv de Micropigmentare a Scalpului, Hair O’Dot.

Andra a început să lucreze în acest domeniu încă din 2014, la compania “mamă” din Marea Britanie, care a dat startul acestui trend. Timp de 3 ani a realizat tratament după tratament și a instruit alți specialiști din lume, dar “m-am hotărât să vin acasă, să ofer și românilor servicii de calitate și să pot crea niște standarde în acest domeniu”. Și astfel din 2017 a luat naștere Hair O’Dot, primul salon de Micropigmentare a Scalpului cu un singur ac din România, recunoscut și creat la standardele internaționale.

Care sunt aceste standarde internaționale și de ce sunt atât de importante când vorbim de un tratament de MPS? Acest tratament a fost conceput pentru a imita foliculul de păr și oricine, oricât de aproape s-ar uita să nu observe o diferență între foliculul natural și cel recreat. “Există mai multe condiții pentru a crea un aspect natural. Un tratament este împărțit pe mai multe sesiuni, în funcție de mai mulți factori. Fiecare sesiune are o durată de 3-8 ore, unde fiecare detaliu și fiecare punct este poziționat strategic în funcție de direcția de creștere a părului, locul de pe scalp etc.”, ne-a împărtășit Andra, specialist MPS.

Micropigmentarea Scalpului în România și nu numai este un domeniu nou, un domeniu care abia acum începe să prindă avânt comparativ cu soluțiile existente până în acest moment. Creme, șampoane, pastile, pudre de camuflare, peruci și transplantul de păr. Persoanele care se confruntă cu această situație știu că ori își acceptă soarta ori cheltuie sume mari de bani în diverse soluții mai mult sau mai puțin folositoare. “Consider că pe lângă lipsa variantelor și expunerea greșită a realității, subiectul <<chelie>> este un subiect tabu, lucru care nu este normal, ținând cont că, din punct de vedere evolutiv, omul va pierde din ce în ce mai mult păr”, a mărturisit în continuare Andra.

Pe lângă cazurile uzuale de pierdere a părului, Alopecia Androgenică, există cazurile de Alopecia severe (alopecia universalis, alopecia totalis, alopecia areata etc.), condiții autoimune la care nu se cunoaște cauza exactă și pentru care nu au existat tratamente sau soluții.

“Deoarece MPS ne permite să imităm foliculul de păr putem să ducem această aplicație la cazurile severe de Alopecie care, din păcate, nu au o rezolvare din punct de vedere medical și nu țin cont de vârstă, sex, culoarea pielii sau ocupație. Astfel, datorită noilor tehnici de MPS putem recrea ceva care nu mai este sau nu a fost niciodată, un scalp cu păr, reducând astfel o traumă pe care mulți dintre noi nu avem cum să o înțelegem”, a spus specialista Hair O’Dot.

Prin Micropigmentarea Scalpului se pot camufla și alte condiții care au un impact vizual, cum ar fi cicatricile, fie ele din accidente, operații sau transplant de păr, chiar și arsurile de la nivelul scalpului.

Cu toate acestea, tehnica de MPS are și niște limitări. Nu se adresează persoanelor care își doresc părul lung, fiind un pigment creat pentru a imita foliculul de păr.

Prețul unui astfel de tratament este între 700 și 1500 euro în momentul de față, în funcție de suprafața pierdută, condiția scalpului, densitatea, însă toate acestea se pot afla chiar de la Andra Dascălu care, oferă consultația și testul de pigment gratuite, fără nicio obligație contractuală.

(Articol din ediția print TB nr. 88 – iulie/august 2019)

Related posts

Fuziune în piața informatică: Endava cumpără CDS

Nora Dumitrescu

SmartBill donează 35.000 de euro pentru Spitalul Județean din Sibiu

Ion Surdu

Dependentă de medicamentele din China și India, UE vrea reconfigurarea pieței pharma: „Trebuie să readucem producția de medicamente în Europa”

Papuc Irina

Craciun Fericit & La multi ani!

Ionut Oprea

Regio-POR 2014-2020 în Regiunea Vest: contracte de finanțare semnate pentru 106 proiecte cu o valoare totală de peste 150 mil. euro, in acest an

Stefana Muresan

ABA Crișuri consultă publicul cu privire la problemele de gospodărire de apelor

Traian Dan

Directorul general Simex – Dumitru Blaga a fost ales vicepreședinte APMR

Ligia Voro

Apulum Alba Iulia, producție la turație maximă

Stefana Muresan

Centrul Medical Transilvania își face sediu în centrul Clujului

Nora Dumitrescu

Finanțări europene de aproape 30 milioane de lei la Satu Mare

Traian Dan

S-a deschis aplicația pentru programul de granturi destinat IMM, PFA și ONG

Traian Dan

Primăria Timișoara vizează realizarea celui mai mare pasaj subteran din oraș, investiție de peste 30 mil. euro

Stefana Muresan

Patronii din Maramureș vor plafonarea salariilor la stat la 5.000 de lei

Nora Dumitrescu

CFR repune pe traseu trenurile suspendate în Transilvania-Banat

Nora Dumitrescu

Werner-Wilhelm Wolff, timișoreanul care conduce Tarom, primii pași pentru a aduce compania pe profit

Stefana Muresan

FOTO: Investiția ROMGAZ la Iernut – “Dintr-un televizor cu lămpi, într-o plasmă super meseriașă”

redactia

Grupul MedLife își consolidează poziția în sud-estul țării și inaugurează a doua hyperclinică în Galați

Papuc Irina

Sisteme de ventilație pe bani europeni implementate în două școli orădene

Traian Dan

Ureche, BRAT: Suntem în faza în care colegii din industrie au decis să realizeze un Cod de conduită privind activitatea online

Stefana Muresan

De Longhi România angajează 60 de muncitori pentru fabrica de la Salonta

Traian Dan

Maramureș: Turiştii preferă pensiunile din satele cu biserici vechi, de Paște

Stefana Muresan

Ministerul Dezvoltării cumpără 56 autobuze electrice pentru Timișoara și Brașov

redactia

Platforma Bright Spaces, dedicată domeniului property tech, primește finanțare de 185.000 de Euro pentru dezvoltare și implementare

Papuc Irina

Bosch înființează divizia pentru servicii de mobilitate conectată

Ionut Oprea

Leave a Comment