Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Gratuități pentru turiștii care vizitează Oradea

Pentru a veni în întâmpinarea industriei de turism, care se confruntă acum cu provocări fără precedent din pricina pandemiei COVID-19, Visit Oradea (APTOR), cu suportul Muzeului orașului Oradea, Muzeului Țării Crișurilor și al Oradea Heritage, oferă tuturor turiștilor care vor fi cazați la una dintre unitățile de cazare clasificate din Oradea, pentru minim 2 nopți consecutive, mai multe beneficii.

Beneficii

1. Gratuitate la toate secțiile muzeale care aparțin de Muzeul Țării Crișurilor, Muzeul Orașului Oradea – Complex cultural, precum și la obiectivele turistice din administrarea Oradea Heritage:

 • Muzeul Orașului Oradea – Cetatea Oradea;
 • Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea;
 • Memorialul „Rezistență și Represiune în Bihor”;
 • Sinagoga Neologă Sion;
 • Muzeul Art Nouveau din Casa Darvas La-Roche (începând cu inaugurarea sa preconizată pentru august 2020);
 • Muzeul Țării Crișurilor;
 • Muzeul Memorial Aurel Lazăr;
 • Muzeul Memorial Ady Endre;
 • Muzeul Memorial Iosif Vulcan;

2. Transport gratuit pentru 48 de ore în întreaga rețea de transport public (OTL), contravaloarea biletelor de călătorie fiind suportată de Visit Oradea.

Aplicaţie online pentru turişti

Pentru a eficientiza înregistrarea acestor gratuități și pentru comunicarea directă cu muzeele și serverele OTL, Visit Oradea, în parteneriat cu Oradea Tech Hub, a creat o aplicație online – oradealifenouveau.ro, care poate fi folosită de toate unitățile de cazare din oraș.

Unitățile de cazare pot integra aceste gratuități în campanii proprii de promovare și de vânzare, în pachete cu cazare și alte beneficii, pentru a aduce valoare extra serviciilor oferite. Turiștii pot beneficia de aceste gratuități doar dacă vor fi înregistrați în aplicația oradealifenouveau.ro de către personalul hotelier.

Aplicația oradealifenouveau.ro oferă conectivitate directă între unitățile de cazare, muzee și serverele OTL. Aceasta a fost gândită pentru a asigura o comunicare eficientă între furnizorii de servicii pentru turiști, fără ca turiștii să aibă de a face cu aplicația. Astfel, unitățile de cazare vor înregistra turiștii care doresc să se bucure de aceste gratuități, în aplicație. Odată ce turistul este înregistrat, acesta va primi un mesaj automat prin email, mesaj care conține codul unic pentru gratuități și pe care turistul îl poate primi tipărit, la cerere, de la unitatea de cazare. Pe baza acestui cod turistul va putea obține acces gratuit la muzee. Personalul de la muzee va verifica în aceeași aplicație valabilitatea codului prezentat de turist la intrare. Un cod poate fi folosit o singură dată și nu poate fi transferat, acesta fiind nominal.

În ceea ce privește gratuitatea de 48 de ore pentru rețeaua de transport public din Oradea, turistul va beneficia de ea activând-o printr-un SMS trimis la un număr special OTL. Controlorii OTL vor putea vedea, în caz de verificare, valabilitatea codul unic prezentat de turist.

Condiții obligatorii pentru obținerea gratuităților

 • Ședere de minim două nopți consecutive (nu se iau în considerare nopți cumulate din perioade diferite, ale aceluiași turist).
 • Ședere la una dintre unitățile de cazare clasificate din Oradea, partenere ale Visit Oradea în acest proiect (care au semnat protocolul de colaborare cu APTOR).
 • Gratuitatea este oferită pentru fiecare turist în parte, așadar dacă într-o cameră este cazată o familie cu un copil, toți cei trei se vor bucura de gratuități.

Perioada campaniei de gratuități: 15.07.2020 – 30.09.2020.

Până la acest moment, 11 din cele 32 de unități de cazare clasificate din Oradea și-au manifestat interesul pentru a lua parte la această campanie.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Austriecii de la Raiffeisen își digitalizează agențiile din Cluj

Articolul următor

Cosmopolit Zenit, proiect nou la Brasov

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share