Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Echipamente medicale Covid-19 cu finanțare UE pentru spitalele orădene

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, în parteneriat cu Spitalul Clinic municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea, a primit 40,1 milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor medicale și/sau echipamentelor de protecţie. Finanțările sunt acordate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, prin intermediul apelului „Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19″, în valoare de 350 milioane de euro.

Ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloş a semnat, luni, primele 10 contracte pentru finanţarea din fonduri europene a cheltuielilor spitalelor COVID-19.

Dintre proiectele semnate de către ministerul de resort, 8 sunt de tip proiecte de investiţii pentru unităţile sanitare publice, iar 2 sunt de tipul investiţiilor pentru direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului.

Acest proiect cuprinde echipamente medicale, necesare secțiilor de terapie intensivă, cum ar fi paturi, ventilatoare, tot felul de aparate radiologice, CT, echipamente de protecție, chiar și o ambulanță specială pentru transportul pacienților infestați cu COVID-19. Sperăm că până în luna septembrie toate aceste aparate și materialele de protecție să intre în spital, contractele sunt semnate și cu furnizorii, și cu Uniunea Europeană, urmând ca în zilele următoare să se facă comenzile ferme pentru aducerea acestor echipamente”, a declarat dr. Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Județean.

La rândul său, Maria Silaghi, managerul Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, a declarat: „Întrucât secția ATI din cadrul Spitalului Municipal s-a majorat cu un număr de 10 paturi, această finanțare este bine venită pentru a dota cele zece paturi suplimentate. Pe această perioadă, cele zece paturi au fost destinate pacienților COVID-19, iar echipamentul aferent a fost împrumutat de la Spitalul Județean”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mayors launch £13m fund to help transform Royal Docks

Articolul următor

Danezii de la Ramboll vor superviza proiectul regional de apă-canal din Turda

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share