Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Regulile de igienă orală pe care trebuie să le respecți dacă porți un aparat dentar!

aparat dentar

Te gândești să apelezi la un tratament cu aparat dentar, dar îți faci griji pentru perioada care va urma? Este adevărat că există câteva reguli de igienă orală care trebuie urmate cu strictețe, dar vei avea o mare satisfacție atunci când rezultatul pe care îl vei obține va fi spectaculos.  Dacă nu ai dinții poziționați corect, pe lângă nemulțumirile de ordin estetic, te poți confrunta și cu probleme la nivelul vorbirii și al consumului de alimente. De aceea, pentru a te bucura de o dantură funcțională cu un aspect impecabil, este esențial să apelezi la tratamentul cu aparat dentar.

Contactează o clinică stomatologică cu renume, așa cum este Dental Excellence, iar specialiștii îți vor oferi tratamentul ortodontic de care ai nevoie. Bineînțeles, pentru ca succesul să fie garantat, este important să ții cont de câteva reguli de igienă orală.  Rezultatele tratamentului pot influențate de modul în care îți îngrijești dinții și poți avea surprize neplăcute în cazul în care nu ții cont de sfaturile medicului.

De exemplu,  îngrijire precară a dinților poate avea drept rezultat apariția cariilor și inflamarea țesutului gingival. Aparatul dentar poate reține resturile alimentare, iar o igienă orală necorespunzătoare poate determina acumularea de bacterii în cavitatea bucală.

De aceea, în rândurile următoare, îți vom prezenta câteva reguli pe are va trebui să le respecți dacă vei purta un aparat dentar:

Medicii recomanda periajul dinților după fiecare masă și gustare. Începe prin a-ți clăti gura cu apă, iar apoi folosește periuța de dinți pentru a elimina toate resturile alimentare. Este indicat să utilizezi o periuță cu eri moi și să îți periezi dantura începând cu linia gingiei și continuând cu zona brackeților.

Pentru zonele cu acces limitat, este recomandată folosirea unor periuțe interdentare, deoarece pot pătrunde mai ușor printre brackeți fără să afecteze în vreun fel gingia. Totodată, ai posibilitatea să apelezi la dușul bucal sau la ața dentară.

Efectuează vizite periodice la cabinetul stomatologic pentru a detecta din timp orice problemă care poate apărea la nivelul danturii. Aparatul tău ar putea avea nevoie de diverse ajustări pentru a-ți oferi rezultatele pe care le aștepți, așa că efectuarea unui consult periodic este importantă.

De asemenea, trebuie să știi că specialiștii recomandă consumul alimentelor moi. Cu ajutorul lor, vei reuși să îți protejezi gingiile și să te bucuri de cele mai bune rezultate. În plus, este important să nu muști din fructele tari, ci să le tai în bucățele mici înainte de a le consuma.

Evită alimentele lipicioase, deoarece pot determina dezlipirea cimentului dentar și chiar ruperea aparatului. Este recomandat să nu mesteci gumă, caramele sau ciocolată.  Totodată, va trebui să eviți rosul unghiilor, desfacerea capacelor cu dinții sau alte obiceiuri care pot afecta dantura sau aparatul dentar.

Contactează o clinică stomatologică cu prestigiu și vei afla tot ce trebuie să știi despre acest tratament ortodontic. Vei descoperi multe tipuri de aparate dentare, fiecare dintre ele având anumite caracteristici și avantaje, iar cu ajutorul specialiștilor, vei putea să-l alegi pe cel potrivit pentru tine.

La DentalExcellence, te vei bucura de tratamente de cea mai bună calitate și prețuri avantajoase!

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ADLO: Responsibility can bring new opportunities

Articolul următor

Ghidul Programului Național Casa Verde Fotovoltaice, lansat în consultare publică

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share