Uncategorized

Regulile de igienă orală pe care trebuie să le respecți dacă porți un aparat dentar!

Te gândești să apelezi la un tratament cu aparat dentar, dar îți faci griji pentru perioada care va urma? Este adevărat că există câteva reguli de igienă orală care trebuie urmate cu strictețe, dar vei avea o mare satisfacție atunci când rezultatul pe care îl vei obține va fi spectaculos.  Dacă nu ai dinții poziționați corect, pe lângă nemulțumirile de ordin estetic, te poți confrunta și cu probleme la nivelul vorbirii și al consumului de alimente. De aceea, pentru a te bucura de o dantură funcțională cu un aspect impecabil, este esențial să apelezi la tratamentul cu aparat dentar.

Contactează o clinică stomatologică cu renume, așa cum este Dental Excellence, iar specialiștii îți vor oferi tratamentul ortodontic de care ai nevoie. Bineînțeles, pentru ca succesul să fie garantat, este important să ții cont de câteva reguli de igienă orală.  Rezultatele tratamentului pot influențate de modul în care îți îngrijești dinții și poți avea surprize neplăcute în cazul în care nu ții cont de sfaturile medicului.

De exemplu,  îngrijire precară a dinților poate avea drept rezultat apariția cariilor și inflamarea țesutului gingival. Aparatul dentar poate reține resturile alimentare, iar o igienă orală necorespunzătoare poate determina acumularea de bacterii în cavitatea bucală.

De aceea, în rândurile următoare, îți vom prezenta câteva reguli pe are va trebui să le respecți dacă vei purta un aparat dentar:

Medicii recomanda periajul dinților după fiecare masă și gustare. Începe prin a-ți clăti gura cu apă, iar apoi folosește periuța de dinți pentru a elimina toate resturile alimentare. Este indicat să utilizezi o periuță cu eri moi și să îți periezi dantura începând cu linia gingiei și continuând cu zona brackeților.

Pentru zonele cu acces limitat, este recomandată folosirea unor periuțe interdentare, deoarece pot pătrunde mai ușor printre brackeți fără să afecteze în vreun fel gingia. Totodată, ai posibilitatea să apelezi la dușul bucal sau la ața dentară.

Efectuează vizite periodice la cabinetul stomatologic pentru a detecta din timp orice problemă care poate apărea la nivelul danturii. Aparatul tău ar putea avea nevoie de diverse ajustări pentru a-ți oferi rezultatele pe care le aștepți, așa că efectuarea unui consult periodic este importantă.

De asemenea, trebuie să știi că specialiștii recomandă consumul alimentelor moi. Cu ajutorul lor, vei reuși să îți protejezi gingiile și să te bucuri de cele mai bune rezultate. În plus, este important să nu muști din fructele tari, ci să le tai în bucățele mici înainte de a le consuma.

Evită alimentele lipicioase, deoarece pot determina dezlipirea cimentului dentar și chiar ruperea aparatului. Este recomandat să nu mesteci gumă, caramele sau ciocolată.  Totodată, va trebui să eviți rosul unghiilor, desfacerea capacelor cu dinții sau alte obiceiuri care pot afecta dantura sau aparatul dentar.

Contactează o clinică stomatologică cu prestigiu și vei afla tot ce trebuie să știi despre acest tratament ortodontic. Vei descoperi multe tipuri de aparate dentare, fiecare dintre ele având anumite caracteristici și avantaje, iar cu ajutorul specialiștilor, vei putea să-l alegi pe cel potrivit pentru tine.

La DentalExcellence, te vei bucura de tratamente de cea mai bună calitate și prețuri avantajoase!

Related posts

Renault oferă noi drumuri pentru mobilitate

A. I.

„Tax & Finance Forum” pentru prima dată la Cluj-Napoca

Ionut Oprea

Electric Castle 2017 mai mult decât muzică bună

A. I.

~Video 5

Transilvania Business

PwC România: Măsurile implementate de România pentru a reducere emisiile de gaze cu efect de seră în transporturi

A. I.

ALINSO: 10 years anniversary at Ploiesti West Park

Ionut Oprea

Iată de ce ar trebui să alegi un vestiar metalic în detrimentul mobilierului din lemn!

A. I.

Gala Premiilor ABSL își așteaptă câștigătorii

Ionut Oprea

Volumul tăierilor ilegale în fondul forestier de stat, o nouă scădere

Stefana Muresan

Recepție oficială la Ambasada Italiei la București, de Ziua Republicii Italiene

Stefana Muresan

Bistrița Năsăud: Un artist a creat un sat tradiţional la poalele Munţilor Rodnei

redactia

Ce tipuri de cuptor pentru pizza vă oferă un furnizor profesionist?

A. I.

Poșta Română- profit brut de 12,3 milioane de lei

Stefana Muresan

iSTYLE, Apple reseller, se deschide sâmbătă la Iulius Mall Cluj

Nicolae Pop

Petrom, profit net de 1 mld. lei

Stefana Muresan

Agile HR construiește valori între business, clienți și angajați

A. I.

2018, un an excelent pentru Evolution Gaming

Tirdea Ionut

Mihai Daraban, la Adunarea Extraordinară a Eurochambres: CCIR militează pentru acordarea unui sprijin mai substațial pentru IMM-uri

redactia

Romanian Packaging Awards în 16-19 mai la Romexpo

A. I.

Pol regional de business la Timisoara

Stefana Muresan

Hattrick Office Building in Sibiu

Ionut Oprea

NTT, 52 de ani de activitate

Tirdea Ionut

~Video 3

NTT DATA România: până în 2020 – 100 de milioane de euro şi 3.300 de angajaţi

Stefana Muresan

Leave a Comment