Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prețul aurului a depășit pentru prima dată pragul de 2.000 de dolari pentru o uncie

Lingouri de aur

Preţul aurului a trecut, marți, de pragul de 2.000 de dolari pentru o uncie pentru prima dată în istorie în contextul extinderii pandemiei de coronavirus și pe fondul temerilor privind inflația, scrie Financial Times.

Recordul a fost înregistrat pe 4 august, în jurul orei 18:00 (ora României), astăzi dimineață acest indice ajungând la valoarea de aproximativ 2.032 de dolari.

FT precizează că această creștere de peste 32% a prețului aurului înregistrată în acest an a făcut ca acest metal prețios să fie unul dintre cele mai performante active din lume, reflectând îngrijorarea investitorilor cu privire la numărul mare de cazuri de coronavirus, în special în SUA, și impactul stimulilor financiari de miliarde de dolari din partea guvernelor și a băncilor centrale din întreaga lume.

„Creșterea prețului aurului, adesea folosit ca refugiu în perioadele de incertitudini, provine în parte din cererea investitorilor pentru fonduri tranzacționate garantate cu aur, ale căror exploatații au crescut la niveluri record. Investitorii au încasat o sumă netă de 7,4 miliarde de dolari în fonduri tranzacționate garantate cu aur luna trecută, conform datelor Consiliului Mondial al Aurului, adăugând la suma record de 40 de miliarde de dolari pe care au investit-o în prima jumătate a anului”, mai scrie FT.

Înainte de pandemia de COVID-19, majoritatea băncilor private recomandau clienţilor lor să păstreze doar o mică parte din avuţia lor sub formă de aur. În prezent, unii dintre aceşti consilieri direcţionează până la 10% din portofoliile clienţilor lor spre metalul galben.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Piața de real estate, oportună în orice criză

Articolul următor
uvisitromania.com

Promovarea României se face la Brașov prin intermediul BBC: patru clipuri de promovare vor rula până în octombrie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share