Auto Economie Educatie Industrie Satu Mare Ultimele stiri

Autonet Import, alături de absolvenți, se bucură de reușita primei clase de învățământ dual

   Proiectul început în urmă cu trei ani prevedea inițial o clasă de învățământ profesional. Pe parcurs, folosind oportunitățile oferite de Ministerul Învățământului, clasa a devenit de învățământ dual. Reușita acestui proiect fiind evidentă prin faptul că toți cei 24 de elevi care s-au prezentat la examenul de absolvire au absolvit. Cursurile au fost „găzduite” de Liceul teologic Ham Janos care a primit nu doar sprijin financiar (burse) sau material (echipamente) ci și profesional, specialiști de la Autonet Import și Technosam implicându-se direct în procesul de predare.

Comentând acest subiect, domnul Sebastian Selmenți, coordonator PR marketing la Autonet, liderul pieței de piese și servicii auto din România, ne-a informat că „aprecierea de care s-au bucurat tinerii în atelierele în care au efectuat stagiile de practică a făcut ca 11 din cei 24 de absolvenți să se angajeze imediat după încheierea studiilor; mai mult, alți trei elevi au hotărât că doresc să își continue studiile liceale și apoi să se înscrie la o facultate de științe tehnice”.

Începând cu acest an, Autonet Import va sprijini clase de învățământ dual în cinci orașe din țara noastră: Satu Mare, București, Brașov, Cluj-Napoca și Suceava. În toate aceste orașe solicitările depășesc locurile disponibile, fapt care arată interesul crescut pe care tinerii îl manifestă față de pregătirea în domeniul auto. În Satu Mare, spre exemplu, sunt 46 de candidați care au aplicat pentru cele 28 de locuri puse la dispoziție, mulți având medii mari, care le-ar putea garanta admiterea la licee teoretice de top.

Din partea Liceului Teologic, domnul Attila Ilyés, directorul adjunct, a declarat că „următoarea clasă în sistem dual, care va începe cursurile în toamnă, va avea două profiluri, jumătate dintre elevi fiind la specialitatea electronică-automatizări, iar cealaltă jumătate se va specializa pe profilul de mecanică auto”, ceea ce dovedește că există preocupări nu numai în continuitatea acestui proces ci și în dezvoltarea lui pe mai multe direcții profesionale. În acest sens Autonet Import va dota Liceul Teologic Romano-Catolic Hám János cu un laborator didactic, utilat cu toate utilajele și echipamentele necesare pentru pregătirea practică a elevilor, dar și pentru siguranța sănătății lor. Mai mult, tot prin intermediul Autonet Import, începând cu acest an, un număr important de producători de piese auto de renume mondial se vor implica, la rândul lor, în sprijinirea claselor de învățământ dual.

Directorul operațional de la Autonet Import România a specificat pe această temă: “Deși domeniul producției și vânzărilor auto are, în această perioadă, de suferit, segmentul reparațiilor și întreținerii auto este pe o pantă ascendentă, atelierele din România având o activitate din ce în ce mai accentuată. De asemenea, cu toate că indexul de motorizare al României este sub cel al UE și a înregistrat o stagnare în perioada pandemiei, există semne clare că, în perioada următoare, acesta va reveni pe un trend crescător. Spun aceste lucruri pentru a arăta că domeniul reparațiilor auto are, și va avea și în viitor, o mare căutare. Autonet Import va susține, în continuare, clasele cu învățământ dual nu doar material, ci și prin trainerii săi, prin experiența sa în domeniu și prin angrenarea furnizorilor săi, producători de sisteme și componente auto de nivel mondial. În acest moment, sprijinim clase duale în nu mai puțin de cinci orașe din România, iar obiectivul acestui efort considerabil este acela de a forma viitori angajați, pregătiți și pricepuți, pentru atelierele din țara noastră.”

Salutăm aceste reușite în plan profesional educațional ale societăților sătmărene, cot la cot cu sistemul de învățământ, mai ales că în aceste timpuri aflate sub zodia cancerului (citește pandemie) mulți au renunțat la activități așa-zis colaterale precum pregătirea viitorului. Doar cei cu viziune vor rezista sau, cum spun majoritatea specialiștilor, doar cei care se adaptează noilor condiții au șanse să depășească momentele dificile.

Related posts

E.ON lansează concursul „Energie pentru viitor” pentru elevii din clasele VIII–XII

Traian Dan

Modelul belgian de zootehnie de familie va fi promovat în România

Nora Dumitrescu

Alba Iulia: Antreprenorul Ioan Istrate, fondatorul producătorului de înghețată Alpin 57 Lux, construiește aproape 500 apartamente

Stefana Muresan

Un tânăr fotbalist zălăuan și-a deschis agenție de joburi

Nora Dumitrescu

UMFST Târgu Mureş scoate la concurs 56 de locuri la specializarea Medicină militară

redactia

Petroliștii de la MOL finanțează Universitatea Babeș-Bolyai

Nora Dumitrescu

Electrica aniversează cinci ani de la listarea pe Bursa de Valori București

Ligia Voro

Profit record pentru Hidroelectrica în 2017

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Lechința, the Land of Revived Saxon Vineyards

Transilvania Business

CNAIR: Au fost montate ultimele grinzi la pasajul de pe bretelele 3 și 4 la Nodul Rutier Sebeș din Autostrada A10

Ion Surdu

Strabag va lărgi drumul de ieșire din Sibiu către Cisnădie: investiție de 15 milioane de lei din fonduri județe

Papuc Irina

Licitaţie de aproape 36 milioane euro pentru procurarea a 17 tramvaie

Papuc Irina

World dignitaries celebrate a collaborative achievement

Ionut Oprea

Astăzi este Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare

Traian Dan

CJ Brașov a început procedura de concesionare a viitorului aeroport

Ion Surdu

Zalăul își duce cablurile în subteran

Nora Dumitrescu

A new president for Netherlands Romanian Chamber of Commerce (NRCC)

Ionut Oprea

VCST Alba – spirit de echipă, motivație și competitivitate

Ligia Voro

Brașov: Bilka și-a crescut afacerile cu peste 50% în primul semestru

Stefana Muresan

Împrumuturile făcute de primării reprezintă 4% din datoria publică. Topul județelor cu cele mai mari datorii

Papuc Irina

Rehau dă Clujul și Bucureștiul pe Sibiu

Nora Dumitrescu

Producătorii de mobilă din Transilvania forțează intrarea în SUA

Nora Dumitrescu

Reprezentanții industriei turismului cer Guvernului sprijin pentru activitatea de incoming și construirea de noi hoteluri

Papuc Irina

Şcoala elitelor arădene a renăscut pe bani europeni

Stefana Muresan

Leave a Comment