Auto Economie Educatie Industrie Satu Mare Ultimele stiri

Autonet Import, alături de absolvenți, se bucură de reușita primei clase de învățământ dual

   Proiectul început în urmă cu trei ani prevedea inițial o clasă de învățământ profesional. Pe parcurs, folosind oportunitățile oferite de Ministerul Învățământului, clasa a devenit de învățământ dual. Reușita acestui proiect fiind evidentă prin faptul că toți cei 24 de elevi care s-au prezentat la examenul de absolvire au absolvit. Cursurile au fost „găzduite” de Liceul teologic Ham Janos care a primit nu doar sprijin financiar (burse) sau material (echipamente) ci și profesional, specialiști de la Autonet Import și Technosam implicându-se direct în procesul de predare.

Comentând acest subiect, domnul Sebastian Selmenți, coordonator PR marketing la Autonet, liderul pieței de piese și servicii auto din România, ne-a informat că „aprecierea de care s-au bucurat tinerii în atelierele în care au efectuat stagiile de practică a făcut ca 11 din cei 24 de absolvenți să se angajeze imediat după încheierea studiilor; mai mult, alți trei elevi au hotărât că doresc să își continue studiile liceale și apoi să se înscrie la o facultate de științe tehnice”.

Începând cu acest an, Autonet Import va sprijini clase de învățământ dual în cinci orașe din țara noastră: Satu Mare, București, Brașov, Cluj-Napoca și Suceava. În toate aceste orașe solicitările depășesc locurile disponibile, fapt care arată interesul crescut pe care tinerii îl manifestă față de pregătirea în domeniul auto. În Satu Mare, spre exemplu, sunt 46 de candidați care au aplicat pentru cele 28 de locuri puse la dispoziție, mulți având medii mari, care le-ar putea garanta admiterea la licee teoretice de top.

Din partea Liceului Teologic, domnul Attila Ilyés, directorul adjunct, a declarat că „următoarea clasă în sistem dual, care va începe cursurile în toamnă, va avea două profiluri, jumătate dintre elevi fiind la specialitatea electronică-automatizări, iar cealaltă jumătate se va specializa pe profilul de mecanică auto”, ceea ce dovedește că există preocupări nu numai în continuitatea acestui proces ci și în dezvoltarea lui pe mai multe direcții profesionale. În acest sens Autonet Import va dota Liceul Teologic Romano-Catolic Hám János cu un laborator didactic, utilat cu toate utilajele și echipamentele necesare pentru pregătirea practică a elevilor, dar și pentru siguranța sănătății lor. Mai mult, tot prin intermediul Autonet Import, începând cu acest an, un număr important de producători de piese auto de renume mondial se vor implica, la rândul lor, în sprijinirea claselor de învățământ dual.

Directorul operațional de la Autonet Import România a specificat pe această temă: “Deși domeniul producției și vânzărilor auto are, în această perioadă, de suferit, segmentul reparațiilor și întreținerii auto este pe o pantă ascendentă, atelierele din România având o activitate din ce în ce mai accentuată. De asemenea, cu toate că indexul de motorizare al României este sub cel al UE și a înregistrat o stagnare în perioada pandemiei, există semne clare că, în perioada următoare, acesta va reveni pe un trend crescător. Spun aceste lucruri pentru a arăta că domeniul reparațiilor auto are, și va avea și în viitor, o mare căutare. Autonet Import va susține, în continuare, clasele cu învățământ dual nu doar material, ci și prin trainerii săi, prin experiența sa în domeniu și prin angrenarea furnizorilor săi, producători de sisteme și componente auto de nivel mondial. În acest moment, sprijinim clase duale în nu mai puțin de cinci orașe din România, iar obiectivul acestui efort considerabil este acela de a forma viitori angajați, pregătiți și pricepuți, pentru atelierele din țara noastră.”

Salutăm aceste reușite în plan profesional educațional ale societăților sătmărene, cot la cot cu sistemul de învățământ, mai ales că în aceste timpuri aflate sub zodia cancerului (citește pandemie) mulți au renunțat la activități așa-zis colaterale precum pregătirea viitorului. Doar cei cu viziune vor rezista sau, cum spun majoritatea specialiștilor, doar cei care se adaptează noilor condiții au șanse să depășească momentele dificile.

Related posts

Spectacular: the new Dedeman corporate headquarters in Bacau

Ionut Oprea

Aeroportul din Cluj va avea cursă de Liverpool

Nora Dumitrescu

Pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, pe podul metalic, se montează calea de rulare

redactia

Turneu de promovare a programului şi platformei Smart Start USA

redactia

CSALB vrea să reducă numărul cererilor clasate nejustificat sub 20% în acest an

Traian Dan

Școală de 5 milioane de euro în fostele unități militare de la Giroc, cu bani europeni

redactia

Clinica de Fertilitate Polisano, singurul centru integrat de medicină materno-fetală din Transilvania

Ligia Voro

Traficul de mărfuri în porturile maritime româneşti, în 2018, cifrat la peste 61 de miioane de tone; al treilea cel mai mare volum din ultimii 30 de ani

redactia

The International Summit and Exhibition “Hydropower Balkans 2017”

Ligia Voro

Drumul Nordului – Maramureș, reabilitat cu fonduri europene; proiect în valoare de peste 51 mil. de euro

Stefana Muresan

Lucrările de reparaţii pe DN 1C Dej – Baia Mare, demarate la sfârşitul lunii mai de FCC Construccioni

Stefana Muresan

CNAIR: Documentaţia pentru construcţia secţiunii 4 a autostrăzii Piteşti-Sibiu, trimisă la ANAP

Stefana Muresan

Stuful, cea mai ieftină soluție pentru acoperișuri durabile și ecologice. 90% din producția de stuf din Deltă, la export

redactia

Directorul general Simex – Dumitru Blaga a fost ales vicepreședinte APMR

Ligia Voro

7 septembrie – «Zilele Siguranței Rutiere Michelin»

Ligia Voro

Tronson de 61 km al celui mai circulat drum judetean din Arad, reabilitat cu peste 140 mil. lei

Stefana Muresan

CNAIR a semnat contractul pentru realizarea centurii Comarnic, care va fi gata peste șapte luni

Stefana Muresan

Modelul belgian de zootehnie de familie va fi promovat în România

Nora Dumitrescu

Mai aveți câteva zile pentru a vă înscrie la seminarul „Bioeconomie și eficiență energetică în industria agroalimentară”

Ligia Voro

Este nevoie de o ”legislație permisivă” pentru revigorarea turismului balnear românesc

Stefana Muresan

Ford România- investiții de peste 200 mil. euro și crearea a 1500 de locuri de muncă noi, rezervate muncitorilor români

Stefana Muresan

Cel mai important proiect pe fonduri europene în valoare de de 45,8 de mil. de euro din istoria Consiliului Județean Arad

Stefana Muresan

100.000 euro pentru pensiuni și restaurante prin programul „ELECTRIC UP”

Traian Dan

Hotelurile Clujului își revin la viață. Transilvania face primul pas

Nora Dumitrescu

Leave a Comment