Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Diaspora se repatriază la Oradea

Municipalitatea orădeană este decisă să acționeze, în continuare, pentru ca românii din Diaspora să aleagă Oradea ca destinație pentru repatrierea lor. Mai mulți antreprenori au decis să se repatrieze în Oradea, în ultimii ani. Iată câteva exemple: Daniel Galea (Piața 9), Ionel Marius Zdrîncă (Donatiro Oradea – Parcul Industrial I Oradea), Cosmin Câmpean (Elite Barbershop), Lucian Rotar (fondator Nexia și Ambasador RePatriot în Franța), Vlad Sarca (Prestige Business Center), Ionuț Tirla (Deltasoft Solutions), Cătălin și Carmen Ursu (SNOOZZ & AVOCA) sau Răzvan Cheregi (Ambasador RePatriot).

Anul trecut, cu ocazia Zilei Diasporei, primarul Ilie Bolojan anunța intenția de a realiza un Cartier al Diasporei în Oradea, pe strada Izvorului. De atunci și până azi, s-a finalizat PUZ-ul care va fi înaintat în Consiliul Local luna aceasta, urmând ca Primăria municipiului Oradea să parceleze loturile și să elaboreze un regulament privind atribuirea parcelelor de teren.

Sunt și alte inițiative derulate prin ADLO, pentru ca Oradea să devină un mediu cât mai prietenos pentru investitori. În februarie 2021 ar urma să fie deschisă și grădinița cu program prelungit din Parcul Industrial Eurobusiness I. Acest proiect a fost realizat din fonduri nerambursabile fiind implementat de către Primăria Oradea. Grădinița va avea 120 de locuri, va fi manageriată în regim de stat, prin ISJ Bihor, și va reprezenta un plus pentru angajații ce lucrează în parcurile industriale de pe strada Borșului.

Locuințe de serviciu

Interesată să asigure un confort sporit companiilor din Parcul Industrial și nu numai, ADLO are inițiative imobiliare pentru a stimula, astfel, eforturile companiilor de a atrage și reține forța de muncă in Oradea.

Agenția a reabilitat din fonduri proprii un imobil amplasat pe strada Uzinelor, care va fi pus la dispoziția companiilor din parcurile industriale din Oradea, cu titlu de locuințe de serviciu pentru angajații care nu au domiciliul pe raza județului Bihor. Este vorba despre 20 de apartamente de închiriat, cu prețuri între 500 și 1.000 de lei, în funcție de suprafața apartamentului. În luna august vor fi încheiate contractele cu furnizorii de utilități, urmând a se închiria începând cu luna septembrie, transmite ADLO.

Tot în trimestrul III al acestui an, ADLO va publica caietul de sarcini privind proiectare și execuție pentru primul bloc de locuințe de servici, pentru angajații companiilor orădene. Proiectul cuprinde construirea a 3 blocuri (S+P+5E) cu destinația de locuințe de servici, a câte 65 de apartamente/bloc, situate pe str. Ovid Densușianu, Oradea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aerotravel oferă turiștilor posibilitatea să-și anuleze gratuit vacanțele în Skiathos și Antalya

Articolul următor

Venituri în creștere cu 5% pentru Digi Comunication NV pe trimestrul doi 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

CONAF Sucursala București organizează semifinala ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ” Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala București,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share