Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fuziune în piața informatică: Endava cumpără CDS

Grupul britanic Endava, care deține cea mai mare companie IT din Cluj-Napoca, a achiziționat compania irlandeză Comtrade Digital Services (CDS).

Având sediul central în Dublin (Irlanda) și centre de livrare de-a lungul Adriaticii, CDS este furnizor de servicii și soluții strategice de inginerie software, deservind cu preponderență clienți din Uniunea Europeană.

Prin intermediul acestei achiziții, Endava își consolidează prezența în Europa Sudică și de Est. Portofoliul de clienți al CDS este cu accent pe zona de plăți și servicii financiare, Tehnologie, Media și Telecom, turism, logistică, energie, servicii guvernamentale, medical. Se așteaptă ca această achiziție să genereze o creștere în veniturile Endava încă din primul an de la tranzacție.

“Vom avea capacități îmbunătățite, capabilități dezvoltate și avantajul abilităților tehnologice specifice generației următoare. Împreună vom fi lideri în regiunea Adriatică, direcție aliniată cu strategia noastră de a fi un angajator de top pentru cel mai bine pregătiți ingineri în fiecare dintre centrele noastre de livrare”, a declarat John Cotterell, CEO al Endava.

Endava înregistra o capitalizare bursieră de 3,03 miliarde dolari la Bursa din New York. Aceasta avea 6.468 de angajați în martie în birourile sale din America de Nord, Europa de Vest și în centrele de livrare din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela și Columbia.

În 2019, Endava a achiziționat compania germană Exozet, agenție care furnizează soluții de transformare digitală din stadiul de idee până la producție, prin utilizarea metodologiei Agile. O altă firmă preluată este Intuitus (Scoția), furnizor independent de servicii de expertiză tehnologică informațională pentru clienții de Private Equity.

În România, compania are șapte centre de livrare în Cluj-Napoca, Brașov, București, Iași, Pitești, Târgu-Mureș, Timișoara. Endava Cluj avea afaceri de 501 milioane de lei în 2018, cu un profit net de 50 de milioane, și grupa 2.275 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Delfingen Industry preia unele active şi acţiuni ale grupului Schlemmer din Satu Mare

Articolul următor
Constructorul turc Nurol a fost obligat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (Ae) să grăbească mobilizarea pe șantierul Autostrăzii Transilvania (A3) dintre cele două județe.

Turcii se întorc pe Autostrada Transilvania

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share