Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Floreștiul a dat undă verde spitalului de 500 de milioane de euro

Autoritățile din comuna Florești anunță că au eliberat certificatul de urbanism aferent viitoarei construcții a Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj.

Primăria a realizat Planul Urbanistic Zonal și a lucrat la modificările sale succesive, făcute pentru a fi în concordanță cu cele solicitate de consultanții tehnici internaționali. Administrația locală s-a ocupat de obținerea avizelor și acordurilor necesare pentru a se ajunge în această fază.

Contractul de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 al SRU a fost semnat, iar organizarea procedurilor de licitație este acum pe ultima sută de metri, urmând demararea construcției.

SRU Cluj, cea mai mare investiţie realizată cu fonduri europene care se realizează în regiunea Ardealului, se va constitui într-un complex de construcţii cu șapte niveluri (subsol, parter şi cinci etaje) şi va 849 de paturi.

Obiectivul va beneficia de un heliport şi de o parcare subterană independentă (cu două etaje), care adaugă un subsol suplimentar la întreaga construcţie. Suprafaţa construită a spitalului va fi de 151.891 mp, iar amprenta clădirii, de 27.340 mp.

SRU va avea zonă de tratament pacienți – 43.315 mp, zonă de tratament ambulatoriu – 11.400 mp, suprafețe de diagnostic și tratament – 19.265 mp, servicii de suport – 15.055 mp, suprafețe de instruire – 3.195 mp, suprafețe tehnice și de circulație – 27.670 mp.

 

Saloanele vor fi de 1-2 paturi. Aici vor fi 42.000 de pacienți internați per an și 270.000 cazuri de ambulatoriu per an. Spitalul va putea procesa 100.000 de cazuri de urgențe anual.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Austriecii de la Rondo s-au pus pe angajări în Ardeal

Articolul următor

Sondaj: 55% dintre români sunt interesați să încheie o asigurare de viață, în contextul generat de pandemie

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share