Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul își face patru parkinguri cu zonă verde

Asociația Pro Infrastructură a prezentat imagini de la lucrările la patru viitoare parking-uri care se ridică în zonele aglomerate din Cluj-Napoca.

Vă prezentăm imagini aeriene cu patru parking-uri aflate în stadiu avansat de execuție care sunt amplasate în unele dintre cele mai aglomerate puncte din Cluj-Napoca: zona universitară Hasdeu și cartierul Mănăștur.

Pe locația fostelor garaje insalubre și ineficiente au fost realizate aceste parking-uri ce vor deservi 1.250 de autoturisme. Un exemplu pozitiv îl reprezintă Parking-ul Mogoșoaia unde peste cele trei niveluri de parcări a fost amenajat un spațiu verde generos pentru recreere și pentru diverse activități sportive în aer liber.

Salutăm astfel de investiții în zonele urbane aglomerate din România, unde lipsa spațiilor verzi și a parcărilor insuficiente provoacă numeroase neajunsuri cetățenilor”, consemnează API.

Ultimul finalizat recent de către municipalitate și care va fi dat în folosință este Parking-ul Primăverii 20, cu 379 locuri. În zona limitrofă este amenajat un parc pe 4.000 mp. Aici va fi montat gazon rulat pe 2.424 mp, întreținut prin utilizarea unui sistem modern de irigații.

Lucrările la parc includ plantarea a 55 arbori cu balot, amenajarea unui loc de joacă pentru copii, zonă de fitness cu aparate instalate pe dale din granule de cauciuc. Amenajarea zonei de agrement costă 499.048 de lei, la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată.

Noul parking are 16 locuri dedicate persoanelor cu dizabilități și patru locuri de parcare pentru motociclete sau mopede. Există și 60 locuri amenajate pentru biciclete (rastel mobil), dar și stații de încărcare pentru mașini electrice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Traseele turistice din zona Cheile Turzii au fost modificate

Articolul următor

Cartierele Zalăului vor fi regenerate cu 30 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share