Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Traseele turistice din zona Cheile Turzii au fost modificate

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a finalizat refacerea tronsonului Tureni – Șaua Pietrei Secuiului a magistralei banda roșie.

Aceasta cuprinde traseul Cluj-Napoca – Făget – Casele Micești – Tureni – Cheile Turzii – Mănăstirea Petrești – Cabana Vânătorului – pod peste Arieș – Moldovenești – Șaua Pietrei Secuiului – Colții Trascăului.

Au fost montați stâlpi indicatori noi, au fost refăcute marcajele și au fost recondiționați stâlpii vechi. Traseul a suferit o modificare după ce se trece peste podul de pe Arieș, de pe Drumul Național nr. 75 Turda – Câmpeni.

După pensiune, magistrala cotește la dreapta pe un drum agricol, după care intră în comuna Moldovenești dar nu prin centru, pe unde era inițial, ci pe lângă căminul cultural, apoi iese din localitate și reintră pe vechea rută, până la limita de județ, în Șaua Pietrei Secuiului.

De asemenea, au fost finalizate modificările și la traseul triunghi roșu Cheile Turzii – Gura Jigăului – Cheile Borzești – Cabana Buru. Traseul are o modificare importantă în zona fostei cariere de bentonită înainte de Gura Jigăului. 

Din cauza prăbușirii malului carierei în locul pe unde trecea traseul vechi, noua rută a fost marcată pe deasupra fostei exploatări, pe creasta Piatra Mare, Dealul Borzești.

Totodată, au fost finalizate marcajele și modificările de traseu pentru ruta bandă albastră Cabana Buru – Colții Corbilor – Gura Jigăului. Traseul pornește de la Cabana Buru, dar din cauza doborâturilor de arbori pricinuite de furturni nu mai urcă pe vale, ci urmează o rută ascendentă până pe Colții Corbilor, punct de belvedere pentru toată Valea Arieșului.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Blue Air, salvată de Europa. Restructurare sau lichidare în șase luni

Articolul următor

Clujul își face patru parkinguri cu zonă verde

Citește și:
Citeste mai mult

Vin și Artă naivă în Cetatea Oradea

Asociația pentru Cultura și Civilizația Vinurilor Millésime va organiza cea de-a V-a ediție a Salonului Vinurilor Millésime, în  9…
Ne mândrim cu angajamentul nostru de a reduce costurile de energie și, în același timp, de a fi sustenabili din punct de vedere ecologic, încercând să minimizăm impactul nostru ecologic ca o companie responsabilă.
Citeste mai mult

Delta Engineering va produce curent electric

Constructorul de mașini și utilaje din Tăuții-Măgherăuș a raportat încheierea unui proiect de eficiență energetică. “Ne mândrim cu…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share