Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hotelul Melody din Cluj, vândut cu 5,6 milioane euro

Clădirea hotelului Melody din centrul Clujului, unul dintre cele mai vechi din oraș, a fost vândută Fundației Sapientia.

Informația apare în notificarea de exercitare a dreptului de preemțiune către primărie trimisă de proprietari instituției, după ce au încheiat un contract de promisiune de vânzare-cumpărare cu Sapientia, care a achiziționat imobilul după ce municipalitatea a declinat dreptul de achiziție.

În documentul respectiv suma de achiziție este de 5,6 milioane de euro, la care a fost ulterior tranzacționată clădirea, informație confirmată de reprezentantul Sapientia, Farkas Emőd, conform Actual de Cluj.

La data comunicării intenției de vânzare, societatea Melody Central se afla în procedură de dizolvare în vederea radierii. Ca efect al dizolvării, intabularea dreptului de proprietate urma să se facă în favoarea asociaților societății: Bianca-Sorana Mărincaș și Mihaela-Laura Trif.

Imobilul este considerat ca monument istoric. Ministerul Culturii, prin Direcţia Judeţeană pentru Cultură Cluj, nu și-a exercitat dreptul de preemţiune, transferându-l către autorităţile locale. Imobilul are patru niveluri: demisol, parter, două etaje, cu 13 și 14 camere pentru cazare.

Fundația ce patronează universitatea cu același nume, funcționează cu finanțare de la statul ungar, conform Făclia. Reprezentanții săi au anunțat că în clădire își va desfășura activitatea Centrul Tradițiilor Transilvane din cadrul Sapientia, urmând ca din toamnă aici să fie organizate cursurile de dansuri populare.

O altă clădire cumpărată de fundație în Cluj-Napoca pentru universitatea cu același nume este fostul sediul al Băncii Bankcoop din Piața Unirii. Sapientia a plătit atunci 1 milion de dolari omului de afaceri Zoltan Paszkany. 

Inițial clădirea a fost cumparată de Paszkany de la PriceWaterhouseCoopers, cu 275.000 de dolari. După ce a devenit proprietar, Sapientia a investit în consolidare și reparații 760.000 de dolari.

Total
30
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitarii clujeni vor organiza afacerile meșteșugărești din Maramureș

Articolul următor

Proiectul Regional „Apaserv” aferent județului Satu Mare debutează cu semnarea contractelor pentru comunele Bătarci, Târșolț și Orașu Nou

Citește și:
Sălajul are nevoie de autostrăzi pe bune, nu doar pe hârtie.
Citeste mai mult

Autostrăzile pe hârtie ale Sălajului

În teorie, județul din Nord-Vestul României trebuia să aibă finalizate trei secțiuni din Autostrada Transilvania (A3), practic încă…
În cadrul galei de decernare a Premiilor Progresiv 2023, eveniment care premiază inovația și performanța în piața de retail & FMCG, Farmec a ridicat trofeul la categoria Best New Non-food Product, pentru cea mai recentă gamă lansată: Gerovital Must Have.
Citeste mai mult

Farmec ia premii în serie la București

Trei distincții au fost obținute, în ultima perioadă, de către fabricantul de produse cosmetice din Cluj-Napoca. În cadrul…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
30
Share