Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tranzacții imobiliare de aproape 700 milioane de euro la Cluj

În municipiul Cluj-Napoca s-au încheiat anul trecut tranzacţii imobiliare de 679 milioane euro.

“Ghidul tranzacțiilor imobiliare (GTI)” consemnează că piața din Cluj-Napoca a cunoscut în 2019 o activitate în creștere cu 6% față de anul precedent. Prețul mediu apartamentelor a fost de 1.362 euro/mp, în urcare cu 5,5% față de 2018.

Clujul este orașul din România cu piața imobiliară cea mai efervescentă după criza imobiliară de acum 11 ani. Interesul crescut pentru acest pol de dezvoltare provine într-o proporție semnificativă din județe apropiate, ca Maramureș, Bistrița-Năsăud, Alba, Sălaj, Mureș, Satu Mare. 28% dintre cumpărători vin din alte județe ale țării, iar doar 2% de peste granițe.

A. Vaida Voevod a fost strada cu cele mai valoroase tranzacții (45 de milioane de euro), iar Soporului le-a înregistrat pe cele mai numeroase (550). Cele mai multe tranzacții (967) s-au înregistrat în septembrie, cea mai mare valoare lunară, în octombrie (78 de milioane de euro).

Cel mai frecvent au fost tranzacționate parcele de teren cu suprafețe mai mari de 1.000 mp, respectiv apartamente cu suprafețe utile de 35-55 mp. Cea mai scumpă casă tranzacționată a fost localizată pe str. Eugen Ionesco (1,15 milioane de euro).

Cel mai scump teren a fost tranzacționat în cartierul Sopo (1 milion de euro). Mănăștur a fost cartierul cu cele mai multe tranzacții (997), iar Centru, zona cu cele mai valoroase (88 de milioane de euro).

Cea mai valoroasă tranzacție a fost realizată de către o persoană juridică și include o clădire de tip comercial, de 12,5 milioane de euro, amplasată în zona străzii A. Vaida Voevod. 70% din volumul tranzacțiilor realizate au avut un cumpărător local (județul Cluj).

„În 2020 s-a consemnat în trimestrul I o creștere a volumului tranzacțiilor imobiliare peste nivelul similar al anului 2019. Întregul an 2020 și efectele pandemiei asupra pieței imobiliare le vom consemna însă în ediția din anul viitor”, a explicat Adrian Vascu, Senior Partner al Veridio.

GTI este un proiect unic în România care oferă o oglindă fidelă a realității tranzacțiilor pe una dintre cele mai dinamice piețe imobiliare din țară. Realizat de către compania Veridio în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, este bazat pe informațiile colectate de municipalitate din contractele imobiliare de vânzare-cumpărare în 2019.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul Taparo și-a lansat divizia medicală din Maramureș

Articolul următor

Sprijin de peste 525 de mii de lei pentru zootehniștii bihoreni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share