Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul va avea transportul public exclusiv electric

Primul autobuz electric din gama de 12,5 m a sosit în parcul auto al societății publice Transurbis Zalău.

Acesta face parte din proiectul privind modernizarea sistemului de transport în comun din municipiu, care prevede achiziția a 20 de autobuze electrice. Proiectul mai cuprinde stații de încărcare și sisteme de monitorizare al flotei, e-ticketing, informare călători și monitorizare călători.

Este vorba de un proiect pe fonduri europene de 60 de milioane de lei, conform Monitorul de Sălaj. Celelalte nouă autobuze electrice din gama de 12,5 m urmează să fie livrate până la sfârșitul lui noiembrie, iar din decembrie transportul public va fi deservit exclusiv cu autobuze electrice.

„Sunt bucuros că s-a reluat livrarea autobuzelor electrice, este un proiect mare pe fonduri UE câștigat de Primăria Zalău. Până la sfârșitul lunii noiembrie toate cele 20 de autobuze vor ajunge în parcul auto al Transurbis și le vom introduce în trafic. Din decembrie transportul în comun oferit de noi va fi unul confortabil și exclusiv cu autobuze electrice”, a transmis directorul Transurbis, Alin Oros.

Contractul cu reprezentanții asocierii Anadolu Automobil Rom – Aic Trucks –  Radcom a fost semnat în octombrie 2019.  Fabrica din Cehia se obligă să furnizeze 20 de autobuze electrice (10 unități de 10 m; alte 10 de 12,5 m).

Vor fi instalate șase stații de încărcare rapidă, 20 de încărcare lentă, două transformatoare pentru stații, sisteme de monitorizare a flotei pentru 65 de autobuze, de e-ticketing pentru 65 de autobuze, de informare și monitorizare a călătorilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ACI a preluat amplasamentul viitoarei Săli Polivalente Turda

Articolul următor

Speedwell a semnat contractul cu Bog’Art pentru MIRO, noul proiect de birouri din București

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share