Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

IMM-urile din România pot accesa cel puțin 100.000 de euro pentru digitalizare

Potrivit unui studiu realizat de Ingenius Hub, prin rețeaua Ingenius NET, în perioada aprilie – mai 2020, peste 60% dintre firmele care nu au putut opera în starea de urgență au recunoscut că nu au digitalizat compania și că acest lucru s-a datorat costurilor prea mari pe care le presupune digitalizarea și pe care nu și le permit.

Pandemia a prilejuit înțelegerea importanței adoptării de instrumente digitale în toate companiile indiferent de industrie sau activitate, demarând o legatură directă între firmele care au performat în pandemie și nivelul lor de digitalizare.

La inițiativa Ingenius Hub, prin rețeaua Ingenius NET, Guvernul României a lansat un program de finanțare pentru digitalizarea IMM-urilor din diferite industrii (HG 677/14.08.2020).

Conferință gratuită

Joi, 10 septembrie 2020, Ingenius Hub, prin rețeaua Ingenius NET, organizează prima conferință din seria 6/60 cu tema: „Digitalizarea IMM-urilor cu fonduri europene și modul cum poți obține finanțare pentru implementarea proiectului de digitalizare”. În cadrul conferinței, șase companii vor prezenta soluții aplicate disponibile în acest moment pentru diverse etape de digitalizare a unei afaceri, de la automatizarea unor procese, aplicații software, echipamente, platforme e-commerce, cybersecurity, cloud până la dezvoltarea de soft la comandă.

În același timp, vor fi prezentate și soluțiile de finanțare nerambursabile pentru digitalizarea afacerilor, disponibile până la sfârșitul anului 2020.

Conferința este gratuită, iar informații detaliate și înscrieri se găsesc pe site https://ingenius-hub.eu/6-60/#inscriere.

Digitalizarea IMM-urilor în România este deja un proces întârziat. Suntem mult în urmă în toate industriile, ceea ce e un paradox dat fiind competențele recunoscute ale programatorilor români și locul fruntaș pe care în avem în topul global pentru calitatea și acoperirea infrastructurii de IT&C. Este imperios necesar să ajungem cât mai mulți dintre noi în secolul XXI. Programul guvernamental de digitalizare este insuficient, dar este un prim pas în direcția corectă. Sper să își atingă obiectivul și să nu ne rezumăm la site-uri și platforme de e-commerce”, a precizat Rodica Lupu, fondator Ingenius Hub.

Ingenius NET este un proiect Loop Operations, care reunește autorități publice, universități, patronate și companii din regiuni și industrii diferite, care beneficiază de o platformă cu circuit închis de informare, consultare cu privire la acte normative sau inițiative ale mediului privat, precum și de facilitare a generării de proiecte strategice în parteneriate multi-regionale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

[Enjoy Transylvania!] Concepte de arhitectură în Transilvania (5): Rimetea, satul-muzeu

Articolul următor

Centrul istoric al Clujului, pietonalizat cu 10 milioane euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ

CONAF Sucursala București organizează semifinala ”MARATONUL PENTRU EDUCAȚIE ANTREPRENORIALĂ” Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) – Sucursala București,…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share