Auto Industrie IT&C Ultimele stiri

Să ne imaginăm ce vor aduce următoarele decenii, extrapolând de la realizările din prezent-Alexander Simionescu, RTR

Într-o comunitate cu peste 10 000 de locuitori, la 50 de km de capitala țării, există o «cetate» a tehnologiei auto. Acum 10 ani, se inaugura Centrul Tehnic Titu, prima investiție într-o clădire greenfield a Groupe Renault în România. Dincolo de activitatea în sine, Titu este o oază de natură. Vă încărcați bateriile când mergeți la biroul din Dâmbovița?

Absolut, din toate punctele de vedere! Centrul Tehnic Titu încorporează toate meseriile ingineriei și nu numai. Avem activități de concepție, de prototipaj, de validări proiecte, analizăm și definim soluții pentru a asigura prestațiile pe care le oferim pentru vehiculele noastre. Suntem susținuti de o bază logistică puternică. Și toate acestea, în simbioză cu natura, precum soluțiile noastre care țintesc în direcția prezervării ei. La Titu, tehnica se îmbină cu natura, ingrediente perfecte pentru a-ți încarca bateriile acolo!

Ce definește cel mai bine activitatea pe care o derulează cei 800 de angajați ?

În plus de ce am enunțat mai sus, este ingineria în forma ei holistic acoperitoare.

Cumva, primii clienți ai mașinilor Dacia sunt inginerii de la Titu. Ce înseamnă să testezi o mașină, mai ales când vorbim de 32 de km de piste și de toată tehnologia de testare (bancuri, laboratoare, ateliere de anduranță și securitate..)?

Atunci când pornim la drum cu concepția unei mașini, ne angajăm prin contract să asigurăm, în sensul larg al cuvântului, prestațiile la nivelul stabilit. Să testezi o mașină înseamnă să demonstrezi că îndeplinești cerințele contractului. Iar acest lucru este valabil de la componentă la sistem și, în final, la vehiculul în ansamblul său. Iată cum meseriile noastre asigură, fiecare în perimetrul ei, utilizând o bază materială vastă pe care o avem la dispoziție, realizarea jaloanelor.

Pe pistă ajunge mașina finită, însă la Titu se testează și componente mecanice. Ce tehnologie este folosită?

Analize de laborator, teste pe bancurile motor, evaluarea și îmbunătățirea prestațiilor acustice și vibratorii, prototipări – o lume tehnică fascinantă și minunată!

Ce e marcant în primul deceniu de activitate CTT ? Ce ați evidenția?

Permanenta dezvoltare – resursele umane, responsabilități și competențe profesionale, baza materială – și îmbunătățirea performanței. Să ne imaginăm ce vor aduce următoarele decenii, extrapolând de la realizările din prezent.

Una dintre ultimele inovații introduse în dotarea centrului este tehnologia CAVE. Un mare pas înainte pentru concepția mașinilor. Ce avantaje aduce folosirea acestui tip de tehnologie, prin simulare virtuală?

Dezideratul nostru în inginerie este de a valida cât mai multe concepții și soluții folosind digitalizarea. Vedem în această abordare una cu potențial major, de reducere de costuri si eficientizare, menținându-ne totodată competitivi.

Criza sanitara COVID-19 a sensibilizat mediul privat să se mobilizeze în cauze din zona de sănătate care țin de responsabilitate socială. Inginerii de la Titu au produs cu ajutorul tehnologiei imprimării 3D, 700 de racorduri în formă de Y pentru ventilatoare medicale. A fost un efort suplimentar pentru echipe, toată această mobilizare exemplară. Ce mesaj aveți, în general, pentru colegi, la ceas aniversar?

Am dovedit de nenumărate ori că știm să transformăm aparent imposibilul în succese răsunătoare. Ultimul astfel de exemplu este implicarea dispozitivului nostru în contextul crizei COVID, cu ajutorul căruia reușim să asigurăm avansarea proiectelor, aproape ca și cum nu ar exista COVID. Am contribuit într-o manieră importantă la succesul Grupului din care facem parte și a mărcii Dacia prin rezultatele pe care le-am livrat în mod constant și la termen. Un fel de fabrică de inginerie! Compania are mari așteptări de la noi, în contextul eficientizării performanței globale, proiecte interesante și provocatoare sunt la orizont. Sunt onorat să fac parte din această echipă.

Când ați testat ultima oară o mașină și ce model ați ales?

Ultimul model testat este unul dintre noile modele din gama Dacia. Alături de echipa prestații am testat Noul Sandero Stepway pe pistele de la Titu. Avem de ce să fim mândri!

Related posts

Firmele nevoite să lucreze de la distanță, ajutate gratuit

Nora Dumitrescu

Zalăul își va amenaja zone verzi cu 2,5 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Documentația pentru autostrada Suplacu de Barcău- Borș, trimisă la SEAP; valoarea totală a contractului – peste 215 milioane euro

Stefana Muresan

ADR Centru: IJJ Sibiu este beneficiarul unui contract peste un milion euro, prin Programul REGIO 2014-2020

Stefana Muresan

Câmpia Turzii se vrea smart city. Orange va extinde supravegherea video

Nora Dumitrescu

Ambasadori și oficiali din 14 state europene la fabrica magiunului de prune Topoloveni

Ligia Voro

2017 Review – CEEQA Gala & Industry Awards

Ionut Oprea

Compania farmaceutică Ropharma Brașov, profit net de 1,66 milioane lei în T1

Stefana Muresan

Sălajul are nevoie doar de doi angajați cu facultate

Nora Dumitrescu

În Alba Iulia începe construcția platformei de gunoi din zona Partoș: „Vrem ca în 2020 să avem cel mai curat oraș din România”

Papuc Irina

Bugetarea participativă în Sibiu: 6 proiecte care vor îmbunătăți imaginea orașului

Papuc Irina

Trenul de mare viteză Cluj – Episcopia, propus pentru fonduri europene

Nora Dumitrescu

Producătorul de vin Cramele Recaş trimite zece milioane de litri de vin la export

Stefana Muresan

Inteligență artificială, automatizare, flexibilitate. Aflați cum va arăta viitorul forței de muncă la Tomorrow@Work 2020

Papuc Irina

ACAROM – înmatriculările de autoturisme noi în UE sunt în scădere. În România: -21,9% în primele 3 luni

Ion Surdu

Licitaţie de aproape 36 milioane euro pentru procurarea a 17 tramvaie

Papuc Irina

Olympus România a depășit pragul de afaceri de 100 de milioane de euro

Stefana Muresan

Manageri. Fermieri versus IT și Automotive

Ligia Voro

Perspectivele pieței imobiliare din România, în cadrul celei de-a XI-a ediții a „Real Estate & Construction Forum”

Papuc Irina

NTT Data România închiriază 4000 mp în centrul Bucureștiului

A. I.

Bloomberg: Aflată la Preşedinţia UE, România insistă asupra demarării negocierilor comerciale cu SUA

redactia

L.I.F.T. 2019, prima conferință a creatorilor de conținut online din România

Ligia Voro

Obrist Eastern Europe: puterea tehnologiei, a inovării și a echipei

Nicolae Pop

A chance to meet leading real estate decision makers  

Ligia Voro

Leave a Comment