Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Plantația de afine din Sic face înghețată pe loc

Plantația de afine și mure Hari Berry, din comuna clujeană Sic, s-a specializat pe organizarea de brunch-uri, evenimente de socializare, cunoaștere a zonei și degustare de preparate locale.

Proprietarii acesteia și-au propus să conștientizeze consumatorii despre beneficiile afinelor, murelor, dar și despre faptul că există aceste produse de cultură, conform Made in Cluj.

Prin participarea la brunch-uri, oamenii pot afla ce este afinul, cum se cultivă, află punctul de vedere al producătorului, înțvață ce se întâmplă cu afina respectivă, de cele mai multe ori informațiile fiind o surpriză pentru participanți. 

“Facem un tur al plantației și povestim despre cultura afinului, a murului și împărtășim detaliile tehnice. După aceea urcăm prin plantație, oamenii se uită la afine și mure, mai ciugulesc, mai pun întrebări, se destind, se relaxează. Apoi ajungem deasupra plantației și servim bufetul rece.

De obicei după bufetul rece facem o excursie prin pădure până pe coama dealului, de unde se vede și monumentul de la Tăușeni. După aceea venim înapoi și se servește felul cald și desertul”, spune Cristina Nemeș, proprietara plantației.

Când coboară spre plecare, vizitatorii își iau caserole, își culege afine și mure și la final se cântărește și plătesc cantitatea culeasă. Media participanților la brunch este de 30-40 ani, în general familii cu copii mici.

Familia de întreprinzători clujeni, împreună cu asociați locali, au dezvoltat, din 2015, o plantație de afine și mure, întinsă pe 6,5 ha. Aici sunt cultivate cinci soiuri de afine (Nelson, Spartan, Duke, Hannah Choice și Elliot) și două soiuri de mure (Loch Ness și Chester).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Maramureșenii de la Techtex au livrat măștile pentru alegerile locale

Articolul următor

UMB construiește autostrada dintre Cluj și Sălaj cu 344 milioane €

Citește și:
Citeste mai mult

Licitație pentru Parcul Industrial Marghita

Vineri, 3 februarie, a fost lansată procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor la Parcul Industrial Marghita.…
Zi de Zi știri economice:
Total
0
Share